Opvoedtraining Omgaan met Pubers start in mei 2023

Omgaan met Pubers is een gratis opvoedtraining voor ouders met kinderen van 10-18 jaar. Het programma bestaat uit 6 bijeenkomsten waarin de ouder/opvoeder meer inzicht krijgt in de lichamelijke en geestelijke veranderingen van zijn/haar puber. In mei 2023 starten er twee edities, waarvan 1 online.

Waarom Omgaan met Pubers?
Ken je iemand met een puber (10-18 jaar) in huis? Tijdens de puberteit verandert er veel, lichamelijk maar ook geestelijk. Dit is niet alleen een aanpassing voor de puber, maar ook voor de ouder/opvoeder.

Wat kan een ouder/opvoeder verwachten? Welke vaardigheden moeten wat aangescherpt worden? Onderhandelen met een kind? In deze cursus leren ouders waarom een puber zich gedraagt zoals hij/zij doet. Door hier goed mee om te gaan krijgen ze een gelukkigere puber en een prettigere sfeer in huis.

Inhoud van de training
Tijdens de 6 weken van de training gaan de ouders, onder begeleiding van een ervaren pedagoog, aan de slag met onderwerpen als het puberbrein, het prijzen van je kind, praten en onderhandelen met de puber en leren grenzen te stellen. Kijk hier voor een uitgebreide beschrijving van de onderwerpen per bijeenkomst.

Er is ook veel ruimte om ervaringen uit te wisselen met andere ouders en om vaardigheden te oefenen.

Datum, tijd en plaats
Start op dinsdag 23 mei
Tijd: 9:00-11:00 uur
Basisschool de Bavokring, Willem Ruyslaan 17 Rotterdam

Start op donderdag 25 mei
Tijd: 20:00-22:00 uur
Online, namens Emmausschool

Aanmelden en meer informatie
Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl