Vraagwijzer helpt Rotterdammers op weg naar het antwoord

‘Door angst of schaamte durven mensen vaak geen hulp te vragen. Dat is zo jammer, want wij doen niets liever dan meedenken en samen een oplossing zoeken.’ Dat zegt Yamal. Hij is één van de Vraagwijzerconsulenten. Soms help ik bewoners met eenvoudige vragen. Deze kan ik dan ook vaak gelijk beantwoorden. Maar soms kunnen we de bewoners niet direct helpen, bijvoorbeeld omdat hun vragen ingewikkeld zijn. Dan verwijs ik ze door naar andere organisaties, zoals het wijkteam, de Kredietbank of een welzijnsorganisatie. Ik zet bewoners dus op het juiste spoor, zodat ze vervolgens met de juiste hulp of ondersteuning zelf hun vraag of probleem kunnen oplossen.

Openingstijden

Rotterdammers kunnen bij één van de veertien Vraagwijzers binnenlopen van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur zonder afspraak. Een afspraak maken kan natuurlijk ook. Dat kan via 14 010 of online via de website.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl