“Is het vrijwilligerswerk, of… betaald werk?”

Betaald werk mag niet door vrijwilligers worden gedaan. Een organisatie die vrijwilligerswerk aanbiedt, is zelf verantwoordelijk voor het voorkomen van deze ‘verdringing’. Door verdringing doet de vrijwilliger zichzelf tekort, en wordt een betaalde werkplek van de arbeidsmarkt onttrokken. Twijfel je of heeft een vrijwilliger hierover vragen? Leg de situatie dan voor aan de Adviescommissie Vrijwilligerswerk.

Onafhankelijk advies

De Adviescommissie Vrijwilligerswerk geeft onafhankelijk advies over de grens tussen vrijwilligerswerk en regulier, betaald werk. Iedereen die betrokken is bij vrijwilligers(werk) mag een vraag voorleggen aan de commissie. Dat kan online, op de website van Zorgzaam010.

In de commissie zijn verschillende vrijwilligers- en welzijnsorganisaties vertegenwoordigd. De commissie is bereikbaar via Zorgzaam010. Op de website van Zorgzaam010 lees je meer over de adviescommissie.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl