Wat is er te doen?

In dit artikel lees je over de trainingen/cursussen die worden aangeboden in de komende periode:

1. KOPP/KOV deskundigheidsbevordering voor professionals
2. Opvoeden & Zo. Cursus voor ouders
3. Omgaan met pubers. Cursus voor ouders

1. KOPP/KOV deskundigheidsbevordering voor professionals

Speciaal voor Rotterdamse professionals organiseert Indigo Preventie donderdag 16 mei om 15.00 uur een gratis online deskundigheidsbevordering. Thema: kinderen van ouders met psychische problemen en/of verslaving (KOPP/KOV). Deze groep heeft twee tot drie keer meer kans om zelf psychische problemen te ontwikkelen.

Meer informatie en aanmelden
Deze deskundigheidsbevordering is kosteloos voor Rotterdamse professionals. Meld je aan via Aanmelden cursus voor professionals | Indigo (indigowest.nl) of stuur een e-mail naar preventie@indigorijnmond.nl.

2. Opvoeden & Zo. Cursus voor ouders

Opvoeden en Zo is een informatieve en praktische cursus waar in 6 bijeenkomsten vaardigheden worden geoefend om anders om te gaan met het gedrag van het kind. Opvoeden wordt makkelijker en het contact tussen ouder en kind verbetert doordat ouders vaardiger worden in opvoeden. Onderwerpen als aandacht geven en prijzen, verbieden en apart zetten komen aan bod. Op een positieve manier bekijken we deze onderwerpen en is er ruimte voor eigen ervaringen.

Meer informatie en aanmelden
Kijk voor meer informatie over de cursus en de agenda en locaties op Opvoeden en Zo | Twinkeltje Opvoedondersteuning Rotterdam (vvstwinkeltje.nl)

3. Omgaan met pubers. Cursus voor ouders

Omgaan met Pubers is een cursus waarbij de ouders in 6 bijeenkomsten meer inzicht krijgt in het gedrag van je puber. Hierdoor weet je waarom een puber zich gedraagt zoals hij/zij doet. Door hier goed mee om te gaan krijgen de ouders een gelukkigere puber en een prettigere sfeer in huis.

Meer informatie en aanmelden
Kijk voor meer informatie over de cursus en de agenda en locaties op Omgaan met Pubers | Twinkeltje Opvoedondersteuning Rotterdam (vvstwinkeltje.nl)

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via rotterdamsociaal@rotterdam.nl