GGD-gezondheidsonderzoek Jongvolwassenen, help je mee?

De GGD Rotterdam-Rijnmond nodigt jongvolwassenen van 16 t/m 25 uit om een online vragenlijst over hun gezondheid in te vullen. Hoe meer jongeren meedoen, des te beter weten we straks hoe het gaat met de jongeren.

Met die informatie kunnen gemeenten hun beleid laten aansluiten bij de behoeften.
Werk je met mensen in deze leeftijdsgroep? Help de GGD dan aan respondenten door deze link te delen: www.jongerenmonitor.nl 
Invullen kan tot en met 7 juli. Deelnemers die meedoen maken kans op een prijs.

We doen de oproep ook via advertenties op Facebook en Instagram.

In de vragenlijst is aandacht voor thema’s als lichamelijke en mentale gezondheid, leefstijl, middelengebruik en prestatiedruk.

Aanleiding onderzoek

De coronapandemie heeft het leven van veel jongvolwassenen hard geraakt. Dit was de conclusie uit het onderzoek naar de gezondheid van jongvolwassenen in de van zomer 2022. Meer dan de helft van deze leeftijdsgroep ervaarde mentale klachten en een kwart voelde zich sterk eenzaam. Het is belangrijk om na te gaan hoe het nu, twee jaar later, met deze groep gaat.

Deel de vragenlijst

Dit kan door sociale media-advertenties op je eigen sociale mediakanalen te plaatsen, maar ook via WhatssApp-groepen, nieuwsbrieven of andere kanalen. In de bijlagen vind je hulpmiddelen.

Je kunt ook een kant- en- klaar WhatsApp-bericht ontvangen om door te sturen. Stuur dan een WhatsApp-berichtje of sms met die vraag naar Jikke Kuiper via 0651027748.

Alvast enorm bedankt!

De uitkomsten van 2022 bekijken?

Regiorapport Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via rotterdamsociaal@rotterdam.nl