Maatschappelijke Diensttijd helpt (kwetsbare) jongeren

Begeleid jij (kwetsbare) jongeren? In Rotterdam zijn 22 maatschappelijke diensttijd-projecten (MDT) waar jongeren impact kunnen maken, mensen leren kennen en zichzelf kunnen ontwikkelen. Een instrument op de website helpt ze bij hun keuze voor het passende project. Veel jongeren zetten dankzij een MDT-project de stap naar vrijwilligerswerk, studie of betaalde baan.

Jongeren kunnen onder meer op missie, de zee veiliger maken, campagne voeren voor duurzaamheid of zich inzetten voor de oudere Rotterdammers. Daarnaast bieden de projecten trainingen aan.

Kwetsbare jongeren
De structuur, dagbesteding, sociale contacten en begeleiding door peers bieden jongeren in een kwetsbare situatie een laagdrempelige mogelijkheid zich te ontwikkelen. Dit kan de eerste stap zijn naar bijvoorbeeld een betaalde baan.

Hulp bij keuze
Om de goede match te vinden tussen jongere en project staat er op Zorgzaam010.nl een keuzetool. Deze toont onder andere de gewenste tijdsinvestering, beloning en mogelijkheid tot het volgen van workshops.

Klik hier voor de keuzetool en het overzicht met alle projecten.

Interesse of meer informatie opvragen? Stuur dan een mailtje naar Zorgzaam010 via info@zorgzaam010.nl.

 

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl