Tot 30 november: plaats je vraag naar vrijwilligers op zorgzaam010

Dinsdag 30 november is het ‘Giving Tuesday’: de dag waarop wereldwijd wordt opgeroepen om vrijwillig iets te geven of te doen. De gemeente Rotterdam en Zorgzaam010 roepen Rotterdammers op ook een uurtje te geven. Lift mee en plaats een oproep voor kortdurend vrijwilligerswerk op Zorgzaam010.nl als jouw organisatie nieuwe vrijwilligers zoekt!

Heeft jouw organisatie behoefte aan vrijwilligers? En is het, met een beetje creativiteit, mogelijk om mensen eerst eenmalig kennis te laten maken met het vrijwilligerswerk en/of jullie organisatie? Het kan ze over de drempel helpen voor structurelere inzet!

Plaats je eenmalige vacature(s) vóór dinsdag 30 november op Zorgzaam010. Je krijgt dan te kans opgemerkt te worden door alle Rotterdammers die gehoor geven aan de oproep van Giving Tuesday!

‘Geef jij ook een uurtje?’
De insteek van de oproep is laagdrempelig: in een (paar) uurtje(s) kan iedereen al heel veel moois bereiken. Een klein klusje zoals een kast in elkaar schroeven, vervoer naar het ziekenhuis of mensen te woord staan tijdens een evenement.

Giving Tuesday
Giving Tuesday is de uit Amerika overgewaaide trend om iets te geven aan een ander vooral in de vorm van tijd en aandacht. Een perfect moment dus om op deze manier vrijwilligerswerk weer even onder de aandacht te brengen. Op deze manier geven we Rotterdammers een concrete kans zich in te zetten voor een ander en de stad. Dit is extra welkom nu door (onder andere) corona het vrijwilligerstekort oploopt.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl