Overzicht cursussen opvoeden, opgroeien en gezondheid

Er is een nieuw platform voor het gratis cursusaanbod over opvoeden, opgroeien en gezondheid in regio Rotterdam-Rijnmond.  Je vindt alle cursussen, themabijeenkomsten en webinars nu op een rijtje op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Het CJG werkte hiervoor samen met netwerkpartners en gemeenten.

De reden voor dit overzicht was dat het aanbod van gratis cursussen, themabijeenkomsten en webinars voor (aanstaande) ouders, verzorgers, kinderen en jongeren in de regio zo groot is. Een deel van het aanbod organiseert het CJG zelf, de rest wordt gegeven door samenwerkingspartners zoals Twinkeltje, Indigo Preventie, Path en Avant Sanare. Een zoekfilter zorgt ervoor dat bezoekers van het platform snel het voor hen geschikte gratis aanbod vinden.

Aanvulling op preventieve dienstverlening
Cursussen en themabijeenkomsten bieden extra ondersteuning buiten de consulten van het CJG om. Daarnaast kunnen bijeenkomsten ouders helpen hun netwerk uit te breiden. Kinderen kunnen aan hun sociale vaardigheden of weerbaarheid werken.

Nieuw CJG-aanbod: webinars
Naast cursussen en themabijeenkomsten biedt het CJG nu ook webinars aan. Ze gaan over mediaopvoeding, praten met een kind en de eerste hapjes.

Over het Centrum voor Jeugd en Gezin 
Het Centrum voor Jeugd en Gezin is dé plek waar ouders, verzorgers, kinderen en jongeren terechtkunnen met vragen over gezondheid, opvoeden, opgroeien en verzorging. Geen vraag is te gek! Onze medewerkers bieden advies en ondersteuning. Zo maken we samen gezond en veilig opgroeien mogelijk.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl