13 januari: kennisatelier over kindermishandeling aanpakkken

Hulpverleners, beleidsadviseurs, managers, onderzoekers, opleiders en cliënt-vertegenwoordigers zijn welkom bij het kennisatelier van ST-RAW. Dit is de regionale kenniswerkplaats jeugd voor de regio Rijnmond. Het onderwerp is geweld en onveiligheid in gezinnen en de onlinebijeenkomst is op donderdagmiddag 13 januari van 15.00 tot 17.00 uur. Accreditatie bij SKJ is aangevraagd.

Wat zijn profielen van gezinnen waar sprake is van onveiligheid? En maakt een jeugdbeschermingsmaatregel uit in de aanpak van kindermishandeling? Deze vragen komen aan bod en er komen ervaringsdeskundigen aan het woord.

Programma

  • Opening door Majone Steketee
  • Presentatie door Eline Doelman.  Maakt een jeugdbeschermingsmaatregel uit in de aanpak van kindermishandeling? In deze presentatie wordt aandacht besteed aan de specifieke situatie in Rotterdam.
  • Presentatie  door Katinka Lünnemann. In deze presentatie staan we stil bij verschillende profielen van gezinnen waar sprake is van onveiligheid. Naast inzicht in deze profielen gaan we ook in op de vraag wat een specifiek profiel betekent voor de te bieden hulp en bescherming.

Klik hier  voor het hele programma.

Datum en tijd
Donderdag 13 januari van 15.00 tot 17.00 uur online via MS Teams.

Aanmelden en meer informatie
Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl