Roze sociale kaart vernieuwd

Een informatieve website voor LHBTIQ+ Rotterdammers. Dat is de vernieuwde Roze sociale kaart (RSK). Hij helpt ook Rotterdamse professionals die werken met LHBTIQ+-personen om cliënten de juiste weg te wijzen. Rotterdamse LHBTIQ+-personen kunnen met behulp van de Roze sociale kaart de weg vinden naar plekken waar ze terecht kunnen.  

Denk aan plekken waar ze anderen kunnen ontmoeten maar ook organisaties die hulp, ondersteuning en deskundigheid bieden. Kortom, iedereen die wil weten waar je terecht kunt voor informatie, kan die vinden op de Roze sociale kaart. In december lanceerde Gay Rotterdam de nieuwe website.

Op de kaart
Op de Roze Sociale Kaart staan organisaties die hun dienstverlening (mede) richten op LHBTIQ+-personen. Die organisaties krijgen in het nieuwe jaar een RSK-sticker aangeboden om bij de ingang te plaatsen om een gevoel van veiligheid te creëren. Ook gaat Stichting GayRotterdam expertmeetings voor de ‘RSK-organisaties’ organiseren.

Nieuwe organisaties kunnen zich aanmelden voor de kaart en hierdoor meer bekendheid krijgen bij de LHBTIQ+-doelgroep zelf en bij professionals die met de doelgroep werken. Er zijn verschillende categorieën en zoekmogelijkheden aangebracht op de kaart.

De Roze Sociale Kaart is een initiatief van de gemeente Rotterdam en wordt uitgevoerd door Stichting Gay Rotterdam. Een netwerkorganisatie die als doel heeft Rotterdam als LHBTI+-vriendelijke stad te promoten.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl