Extra Gezondheidsmonitor van start

Hoe gaat het met de inwoners van Rotterdam na tweeëneenhalf jaar corona? De coronacrisis heeft ieders leven beïnvloed. De GGD brengt daarom de gevolgen van de coronaperiode van volwassenen en ouderen in kaart.

In de regio Rotterdam-Rijnmond zijn ruim 64.000 volwassenen willekeurig uitgenodigd om aan het gezondheidsonderzoek mee te doen. Inmiddels is de eerste herinnering voor deelname aan het onderzoek op de mat gevallen. Deelnemers kunnen de vragenlijst online of schriftelijk invullen. De vragenlijst bevat onderwerpen zoals gezondheid, welzijn, leefstijl, participatie en corona. Het onderzoek loopt tot begin december.

Extra meting
De GGD voert de Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen normaalgesproken eens per vier jaar uit. Dit jaar is een extra meting waarbij ook gekeken wordt naar de gevolgen van de coronaperiode. De resultaten helpen gemeenten om te bepalen wat nodig is om de gezondheid van inwoners te verbeteren.

Doordat alle GGD’en in Nederland tegelijkertijd de Gezondheidsmonitor uitvoeren, levert het onderzoek ook informatie op over de gezondheid van heel Nederland. Dit onderzoek doet de GGD in landelijke samenwerking met het RIVM, het CBS en de andere GGD’en.

Resultaten en meer informatie
Resultaten van het onderzoek zijn vanaf medio 2023 op www.gezondheidinkaart.nl te vinden. Daar zijn nu ook de resultaten van eerdere onderzoeken te vinden.

Krijg je vragen over de uitnodigingsbrief of over de Gezondheidsmonitor? Kijk voor meer informatie op http://www.ggdrotterdamrijnmond.nl/gezondheidsmonitor.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl