Van stereotypen tot miscommunicatie

Ben je een Rotterdamse zorgprofessional die wil meedenken en iets wil leren over een inclusieve zorgpraktijk? Kom dan naar het IDEM Kennisatelier over cultuursensitief werken binnen de ggz op 3 november 2022 van 9.00 tot 12.00 uur.  

Toegang tot kwalitatief goede en gelijkwaardige zorg is essentieel. Helaas is passende zorg met aandacht voor diversiteit niet vanzelfsprekend. Zo kan een taalbarrière leiden tot zorgmijding en een westerse blik van de hulpverlener tot misdiagnose.

Presentatie onderzoek
Tijdens het Kennisatelier ‘Van stereotypen tot miscommunicatie’ wordt het onderzoek ‘Zorg op maat: cultuursensitief werken binnen de geestelijke gezondheidszorg in Rotterdam’ gepresenteerd. In het onderzoek komen twintig zorgprofessionals uit de ggz aan het woord. Tijdens het Kennisatelier delen we hun inzichten in wat er nodig is voor een inclusieve zorgpraktijk.

Voorbeeld voor anderen
De ggz kent een lange geschiedenis van cultuursensitief werken en kan daarmee een voorbeeld zijn voor andere zorginstellingen in de stad. Wil jij in gesprek met ervaringsdeskundigen en bruggenbouwers uit het veld? En leren van experts over de oplossingen en barrières waar zij tegenaan lopen?

Datum, tijd, locatie en aanmelden
Wanneer: 3 november 2022 van 9.00 tot 13.00 uur. 
Locatie: De Heuvel, Grotekerkplein 3, 3011 GC Rotterdam

Je kunt je via deze link aanmelden. 

 

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl