Focusdag: inspirerend en ontspannend

Maandag 10 oktober stond De Doelen in het teken van de Focusdag. De inspiratie- en scholingsdag voor professionals in het sociaal domein. We kijken terug op een mooie, inspirerende en ontspannende dag.

Josine Meurs, Directeur Maatschappelijke Ondersteuning in de Wijk, opende de ochtend met een persoonlijke boodschap. Zij vertelde hoe onmisbaar en belangrijk de professionals zijn en bedankten hen voor hun flexibiliteit en veerkracht de afgelopen periode.

Wat een bijzonder verhaal
De ochtend vervolgde met het indrukwekkende levensverhaal van Edino van Dorsten, bekend van de documentaire ‘de kinderen van Ruinerwold’. Hij vertelde over zijn turbulente jeugd en maakte daarmee een onvergetelijke indruk op iedereen die aanwezig was. Een van de deelnemers was zo onder de indruk, dat ze hem heel graag even een dikke knuffel wilde geven. Dat deed ze. Edino kreeg ook de vraag: “Wat had een hulpverlener anders kunnen doen, om te zorgen dat jij eerder hulp had gezocht?”. Zijn antwoord was: “Niets, het moet vanuit jezelf komen. Als je er zelf niet klaar voor bent, kan iemand je ook niet helpen”.

Workshops en activiteiten
Na een speurtocht door De Doelen startten de ontspannende en leerzame workshops en activiteiten. Zo kon je bijvoorbeeld meedoen aan een Zumba-les of een informerende sessie volgen hoe jij kunt bijdragen aan een dementievriendelijke samenleving. Al met al een dag met diverse onderdelen die stuk voor stuk positief zijn ontvangen door de professionals

De organisatie kijkt terug op een fantastische dag! Iedereen die er was, bedankt!

Op naar de 10e editie.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl