Weetjes voor bewindvoerders

De Hogeschool van Amsterdam en Tranzo hebben samen met 9 bewindvoerings-kantoren een aantal producten ontwikkeld om mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) in het bewind beter te kunnen begeleiden.

In april 2019 zijn het lectoraat Armoede Interventies van de Hogeschool van Amsterdam en Tranzo samen met 9 bewindvoeringskantoren gestart met het project 'Mensen met een LVB en schulden in de bewindvoering'. Binnen dit project zijn er een aantal producten ontwikkeld om mensen met een LVB in het bewind beter te kunnen begeleiden. Eén van deze producten is erop gericht om het bewindvoeringstraject in begrijpelijke taal uit te leggen aan cliënten. Bewindvoerders kunnen deze tool inzetten om tijdens de intake het traject toe te lichten aan cliënten.

Oproep: wil jij deze nieuwe producten testen?
Het is de bedoeling dat bewindvoerders deze nieuwe producten de komende tijd gaan gebruiken en evalueren. Om de effectiviteit van de nieuwe producten te onderzoeken worden er daarom bewindvoeringskantoren gezocht die aan deze evaluatie mee willen werken. Ben jij hierin geïnteresseerd? Neem dan contact op met Rosine van Dam, onderzoeker bij het lectoraat Armoede Interventies. Dit kan via: r.van.dam@hva.nl of 06-21156207.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl