Training voor gespannen ouders met baby

De training heeft als doel om de band tussen ouder(s) en hun baby tot 1 jaar te versterken. Ken jij een ouder die een extra steuntje in de rug kan gebruiken en die de klassieke roze wolk misschien niet zo ervaart? Meld hem of haar dan aan.

Het gaat om een training van Indigo met de naam ‘ouder baby interventie’. Hij is voor ouders die niet lekker in hun vel zitten én een baby tot 1 jaar hebben.
Indigo preventie kan hierbij ondersteunen. De trainers helpen om de band tussen ouder en kind te versterken. Onzekerheden worden besproken en aangepakt, waardoor de ouder meer kan genieten van het kind.

Achtergrond
Voelt de vader of moeder zich onzeker en heeft hij/zij vragen over het contact met het kindje? Zijn er vragen over slapen, eten, huilen? Het eerste jaar met een kind kan heel pittig zijn voor een ouder/gezin, zeker als er bijvoorbeeld ook psychische problemen of stressklachten bij de ouder spelen.

Hoe werkt het?
De trainers komen bij de ouder thuis voor de kennismaking en ongeveer 7 gesprekken vervolggesprekken. Zij maken onder meer  gebruik van video-opnames die samen met de ouder worden bekeken en besproken.

Aanmelden en meer informatie
Er kan doorlopend worden aangemeld via preventie@indigorijnmond.nl.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl