Vervolgcampagne Kijk om naar elkaar

De gemeente Rotterdam vraagt vooral jonge Rotterdammers om naar elkaar om te kijken in deze coronatijd. Én te praten over kindermishandeling. In april start hiervoor een campagne op social media.

De oproep is: praat erover! Praat erover als er thuis sprake is van klappen of als je genegeerd wordt. Praat met een vriendje of vriendin, met een familielid of buurvrouw die je vertrouwt of met jouw leraar. Kinderen en jongeren kunnen ook altijd bellen met de Kindertelefoon via 0800 - 0432 of Veilig Thuis 0800-2000. Chatten kan ook, via Veilig Thuis.

Gratis lespakket VrijHeden
Naast deze oproep aan kinderen en jongeren vraagt de gemeente Rotterdam opnieuw aan scholen kindermishandeling in de klas bespreekbaar te maken en te houden. Hiervoor is er bijvoorbeeld VrijHeden. Dit interactieve lespakket is nu het hele jaar gratis in te zetten en is speciaal uitgebreid om moeilijke onderwerpen als kindermishandeling aan te kaarten in de klas.

Ook scholen wordt gevraagd wanneer nodig te handelen bij kindermishandeling. Meer informatie vind je via Rotterdam.nl.

Herhaling
Tijdens de eerste en laatste lockdown vroeg de gemeente Rotterdammers om alert te zijn op toenemende spanningen in hun eigen gezin of bij anderen thuis. Ook deze boodschap komt dit jaar terug. En dan met de nadruk om als ouder(s) sneller hulp te vragen en zoeken. Want geweld richting een kind is nooit een optie.

In de onlinecampagne van vorig jaar deden wethouders Bokhove en Wijbenga deze oproep samen met verschillende maatschappelijke organisaties als Veilig Thuis, Dona Daria, Voorlichters Gezondheid en SPIOR.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl