Online cursus Sterk na geweld: op eigen kracht verder!

De online cursus Sterk na geweld is bedoeld voor mannen en vrouwen die te maken hebben (gehad) met geweld thuis. In deze cursus leren zij hoe zij de emoties die ze door het geweld voelen, een plaats kunnen geven, en zich weer sterk kunnen voelen.

In Sterk na geweld leren deelnemers hoe zij het vertrouwen in zichzelf en anderen kunnen terugwinnen. Zij krijgen inzicht in hoe ze ervoor zorgen dat het thuis weer veilig en fijn wordt, voor zichzelf en (als zij die hebben) hun kinderen.

Tijdens het volgen van de online cursus zijn er 6 online contactmomenten. Daarin krijgt de deelnemer een uur begeleiding en coaching van één van onze preventie experts. Naar keuze is dat individueel of in een online groep. De online contactmomenten vinden plaats om de twee weken, op een vast tijdstip.

De cursus bevat filmpjes met uitleg over huiselijk geweld en wat dat met je doet. Ook zijn er thuiswerkopdrachten en oefeningen. Tijdens de online bijeenkomsten met de coach komen ervaringen aan de orde, worden vragen beantwoord en opdrachten besproken.

Datum, tijd en plaats

  • Binnen enkele werkdagen na de aanmelding krijgen deelnemers de inloggegevens voor de online omgeving van één van onze medewerkers. 
  • Deelnemers kunnen de online cursus deels volgen wanneer het hen uitkomt, en deels op momenten die zij met hun begeleider afspreken. 
  • Voor het volgen van deze online cursus is het belangrijk dat deelnemers beschikken over een laptop, computer, tablet of smartphone. Er zijn geen speciale vaardigheden of programma’s nodig.

Aanmelden en meer informatie
Aanmelden kan via de website van Avant sanare of door te mailen naar secretariaat@avantsanare.nl o.v.v. ‘Online cursus Sterk na geweld’.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl