Weetjes voor bewindvoerders

Vanaf 1 juli 2023 geldt er een verkorte aflostermijn van 18 maanden voor minnelijke- (Msnp) en wettelijke schuldregelingen natuurlijke personen (Wsnp). Hierna leest u voor wie dit geldt en wat de aanleiding is.

De nieuwe en verkorte aflostermijn van (minimaal) 18 maanden geldt voor die Rotterdammers…:

  1. Voor wie de Kredietbank Rotterdam op of na 1 juli een betalingsvoorstel aan schuldeisers doet;
  2. Die op of na 1 juli worden toegelaten tot de wettelijke schuldsanering.

Het Rijk heeft laten weten geen voorziening te treffen voor mensen waarvoor schuldhulpverleners vóór 1 juli een betalingsvoorstel hebben gedaan. Voor hen verandert er niets.  

Aanleiding verkorte aflostermijn Msnp en Wsnp
Begin 2023 hebben de Tweede en Eerste Kamer ingestemd met de wetswijziging Faillissementswet. Onderdeel hiervan is verkorting van de aflostermijn voor de wettelijke schuldregelingen (Wsnp) van 36 naar 18 maanden.

Vlak nadat de Tweede Kamer instemde met de wetswijziging Faillissementswet, heeft minister Schouten gesteld dat de verkorte aflostermijn ook gaat gelden voor de minnelijke schuldregelingen (Msnp). De ingangsdatum van de verkorting is 1 juli 2023.

Door de verkorting krijgt een inwoner sneller perspectief op een schuldenvrije toekomst. Daarbij blijft passende begeleiding en nazorg belangrijk. Dit is altijd maatwerk en gebaseerd op welke ondersteuning de inwoner nodig heeft. Deze ondersteuning kan na de aflosperiode doorlopen als dat nodig is.

Meer informatie
Voor meer over de verkorte aflostermijn voor schuldregelingen klikt u hier.

 

 

 

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl