Rectificatie weetjes voor bewindvoerders

In het artikel Weetjes voor Bewindvoerders, geplaatst in deze nieuwsbrief van 8 juni dat gaat over de wijziging van de duur van een Msnp of een Wsnp traject, zijn abusievelijk  2 onjuistheden geslopen. Het gaat om het volgende:

  • ‘De duur van een Wsnp traject duurt het komende jaar nog 36 maanden.’ Dit klopt niet. Recent is bekend geworden dat de wetswijziging Faillissementswet (en daarmee ook de kortere aflostermijn van 18 maanden) per 1 juli 2023 al ingaat: Verkorting Wsnp-termijn start op 1 juli - NVVK
  • ‘In de nieuwe situatie bepaald de Rechter Commissaris de duur van het WSN traject.’ Dit is gedeeltelijk juist. Niet alleen in de nieuwe situatie, maar ook in de huidige situatie bepaalt de rechter-commissaris de duur het van het WSNP-traject.

In het artikel ‘Verkorte aflostermijn voor schuldregelingen’ in deze nieuwsbrief, leest u de meest actuele informatie over de duur van schuldregelingen.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl