Wat is er te doen?

In dit overzicht vind je verschillende trainingen en activiteiten voor jou als professional in het sociaal domein, of voor jouw cliënt. In dit overzicht: 

1. De week van de Toegankelijkheid 2 t/m 7 oktober

2. Indigo | Training Cool Little Kids

3. Twinkeltje | Opvoedcursus Peuter in Zicht

4. Twinkeltje | Opvoedcursus Omgaan met Pubers

De week van de Toegankelijkheid

Hoe maken we Rotterdam inclusief en toegankelijk? En hoe kun jij daar in je werk aan bijdragen? Het komt uitgebreid aan bod in de Week van de Toegankelijkheid die plaatsvindt van 2 tot en met 7 oktober. Je kunt je nu inschrijven voor verschillende activiteiten zoals boeiende workshops, inspirerende muziek en kunst.  

Aanmelden en meer informatie

Wil jij je aanmelden voor een van de activiteiten? Ga dan naar Week van de Toegankelijkheid | Rotterdam.nl. Ben je benieuwd naar Rotterdam als toegankelijke stad? Kijk dan op Toegankelijke stad | Rotterdam.nl

Indigo | Training Cool Little Kids

'Cool Little Kids' is een onderzoeksproject voor ouders met een kind van 3-6 jaar dat vaak verlegen en/of angstig gedrag laat zien.  Het kan als ouder soms lastig zijn om hiermee om te gaan. Ken jij een ouder met een kind die hier meer last van heeft dan zijn/haar leeftijdsgenootjes? Dan is dit project voor jou bedoeld!

Aanmelden en meer informatie

Je kunt je gratis en vrijblijvend aanmelden voor de training via Cool Little Kids project: help je kind meer zelfvertrouwen te krijgen! | Indigo (indigowest.nl)

Twinkeltje | Opvoedcursus Peuter in Zicht

Een peuter kan heel leuk zijn, maar ze hebben ook hun pittige momenten. Hun wereld wordt steeds groter en ze willen meer zelfstandigheid, maar het zijn nog steeds kleintjes die wat hulp nodig hebben. Tijdens Peuter in Zicht krijgen ouders/opvoeders handvaten om beter te leren omgaan met de ontwikkelingen.

Aanmelden en meer informatie

Kijk voor meer informatie en aanmelden op Peuter in Zicht | Twinkeltje Opvoedondersteuning Rotterdam (vvstwinkeltje.nl)

Twinkeltje | Opvoedcursus Omgaan met Pubers

Er wordt op een positieve manier ingegaan op de lastige momenten waar ouders van een puber mee te maken kunnen krijgen. De lichamelijke en geestelijke veranderingen in de puberteit, het puberbrein, praten en onderhandelen met de puber en leren grenzen te stellen worden behandeld. Er is ook veel ruimte om ervaringen uit te wisselen met andere ouders en vaardigheden te oefenen.

Aanmelden en meer informatie

Kijk voor meer informatie en aanmelden op Vvstwinkeltje - Aanmeldformulier (cartaonline.nl)

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl