22 april 2021 - uitgave 111

22 april 2021 - uitgave 111

18 mei: tweede Mantelfoon webinar voor professionals

Op dinsdag 18 mei 2021 vindt het tweede Mantelfoon webinar plaats.  Dit keer met als thema ‘jonge mantelzorgers’.

27 mei: start cursus voor ouders met pittige pubers

Ken je ouders die het lastig vinden om goed in contact te blijven met hun puber? Zeker nu, in deze coronatijd? Wijs hen dan op de cursus Pittige Pubers.

E-health cursus voor jongeren gericht op mentale gezondheid

Jongeren die zich wel eens eenzaam voelen, somber zijn of piekeren, kunnen zich inschrijven voor de e-health cursus van Avant sanare. In de cursus leren jongeren over mentale gezondheid en krijgen ze inzicht in hun gedachten en gevoelens die hen gelukkig of ongelukkig maken.

Nieuwe data online cursus omgaan met pubers

Ken je ouders met een leuke puber in huis, maar zijn er soms conflicten en spreken ouder en puber niet meer dezelfde taal? In de online cursus omgaan met pubers leren ouders het contact met hun puber te houden en ze beter te begrijpen.

Geschikt wonen in Rotterdam met hulp van de seniorenmakelaar

Seniorenmakelaar Sandra Muller heeft er  een collega bij, Ilse Verschelden. De belangrijkste taak van de seniorenmakelaar is om 55-plussers die in een sociale huurwoning wonen bewust na te laten denken over hun woontoekomst. Daarnaast kan de seniorenmakelaar helpen bij de zoektocht naar een geschikte(re) woning en kijken of de huidige woning kan worden aangepast.  

Aanbod voor scholen: versterking sociaal-emotionele vaardigheden bij leerlingen

De gemeente Rotterdam financiert schoolbrede en klassikale programma’s die leerlingen van Rotterdamse scholen helpen bij het versterken van sociaal-emotionele vaardigheden. In de nieuwe folder is het preventie-aanbod opgenomen waarvoor scholen zich kunnen aanmelden.

Online cursus ‘Balans in crisistijd’ voor jongeren

Ken je jongeren die door corona uit balans zijn? Wijs hen dan op de  online cursus Balans in crisis. Deze korte cursus kan helpen de balans te herstellen en de jongeren weer perspectief te bieden.

‘Als het niet naar je toekomt, ga het dan halen.’ Lees het in de 010werkt.

010werkt is een tweemaandelijkse nieuwsbrief voor mensen met een Tozo- of bijstandsuitkering van de gemeente Rotterdam.

Sociaal wijkverhaal: Bol huis

Elke dag staan 43 wijkteams klaar om de Rotterdammer die wel wat extra hulp kan gebruiken, weer op weg te helpen. In de rubriek 'Sociaal wijkverhaal' vind je verhalen uit het wijkteam. Over hoe zij en hun netwerk samenwerken aan een oplossing. Lees hier het verhaal van Coen Mourik.

Weetjes voor bewindvoerders

Hier vind je de mededelingen voor bewindvoerders. Dit keer gaan ze over een verkeerd geadresseerde brief, het kwijtschelden van de gemeentelijke belastingen, de webpagina voor bewindvoerders en het hulpteam voor de slachtoffers van de toeslagenaffaire. 

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl