26 april - uitgave 159

26 april - uitgave 159

Eerste hulp bij medewerkers met Geldzorgen

Hoe kunnen werkgevers hun medewerkers met geldzorgen helpen? Na een pilot bij Aafje Hulpthuis, een zorgorganisatie die huishoudelijke ondersteuning levert, heeft de gemeente Rotterdam een handreiking gemaakt. In de digitale folder staan tips, uitleg en verwijzingen naar hulpinstanties.

Spijker je kennis bij op 11 mei tijdens de KOPP/KOV deskundigheidsbevordering

Speciaal voor Rotterdamse professionals organiseert Indigo Preventie donderdag 11 mei een online deskundigheidsbevordering. Thema: kinderen van ouders met psychische problemen en/of verslaving (KOPP/KOV). Deze groep heeft twee tot drie keer meer kans om zelf psychische problemen te ontwikkelen. In Rotterdam is onderzocht dat het de op een-na-belangrijkste factor is voor risico op problematiek (van vroegtijdig schoolverlaten tot criminaliteit) op latere leeftijd.

Opvoedtraining Opvoeden en Zo | 15 mei 2023

Opvoeden en Zo is een GRATIS opvoedtraining voor ouders met kinderen 4-12 jaar. Het programma bestaat uit 6 bijeenkomsten waarin de ouders/opvoeders met elkaar oefenen hoe anders om te gaan met het gedrag van hun kind(eren).

Aanmelden Gers met Geld kan nog t/m 31 juli 2023

Gers met Geld traint Rotterdammers met schulden om financieel redzaam te worden. Bewindvoerder kunnen nog tot en met 31 juli 2023 mensen aanmelden voor een training bij Gers met Geld.

Weetjes voor bewindvoerders

De Tweede Kamer heeft onlangs besloten dat de duur van de WSNP (Wet schuldsanering natuurlijke personen) en MSNP (Minnelijke schuldregeling natuurlijke personen) van 36 naar 18  maanden gaat. Deze verkorte schuldregeling geldt ook voor de KBR (Kredietbank Rotterdam).

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl