17 februari 2022 - uitgave 131

17 februari 2022 - uitgave 131

19 februari: start talentontwikkelingsprogramma voor creatieve jongeren

Ken jij jongeren die dromen van een carrière in de creatieve industrie? Maar missen zij de juiste vooropleiding of benodigde werkervaring? Wijs ze dan op het PlusWhat-programma. PlusWhat begeleidt jongeren van 16 t/m 27 jaar richting opleiding, stage of werk in de creatieve industrie.

2 maart: deskundigheidsbevordering sociaal emotionele vaardigheden bij jeugdigen

Op woensdag 2 maart organiseert Indigo preventie de deskundigheidsbevordering ‘Zie jij kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken?’. In deze deskundigheids-bevordering krijg je handvatten hoe je kinderen die angst ervaren en/of boos gedrag vertonen kan ondersteunen. Ook leer je welke signalen van kinderen kunnen duiden op een stressvolle thuissituatie.

7 maart: start cursus Omgaan met pubers

Ken je ouders met een leuke puber in huis, maar zijn er soms conflicten en spreken ouder en puber niet meer dezelfde taal? Voor hen kan de online cursus Omgaan met pubers uitkomst bieden.

Binnenkort: cursus voor aanstaande- en kersverse ouders

Babytijd is een interactieve cursus voor aanstaande ouders en ouders met een baby tot één jaar. Iedere week wordt er een thema besproken rondom de ontwikkeling en opvoeding van een baby. Onderdeel van de cursus is het uitwisselen van ervaringen met andere (aanstaande) ouders.

Hoera! Een nieuwe eDienst is geboren

Sinds maandag 31 januari is het mogelijk om zelf een digitale geboorteaangifte te doen via de website van de gemeente Rotterdam. In de eerste week maakten al 75 jonge ouders hier gebruik van.

Meer jongeren krijgen woning dankzij Project 010

Project 010, een innovatieve aanpak om dakloze jongeren tussen 18 en 23 jaar versneld aan een eigen huis te helpen, werkt. Dat blijkt uit het recent verschenen Eindrapport Project 010.

Mantelzorgwaardering uitgebreid met cadeaubon

De gemeente Rotterdam waardeert de inzet van haar mantelzorgers. Daarom is er voor Rotterdamse mantelzorgers de mantelzorgwaardering. Deze bestaat uit een gratis Rotterdampas, inclusief €25 OV-tegoed, en sinds 4 februari ook uit een cadeaubon ter waarde van 50 euro.

Overzicht cursussen voor ouders, kinderen en jongeren

Het aanbod van gratis cursussen, themabijeenkomsten en webinars voor (aanstaande) ouders, verzorgers, kinderen en jongeren in de regio Rotterdam-Rijnmond is groot. Op de website van CJG Rijnmond vind je een overzicht van alle gratis cursussen die voor (aanstaande) ouders en kinderen worden georganiseerd, online of op een locatie in de regio Rotterdam-Rijnmond.

Weetjes voor bewindvoerders

Hier vind je de weetjes voor bewindvoerders. Dit keer lees je informatie over de nieuwe beslagwet.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl