22 december 2022 - uitgave 151

22 december 2022 - uitgave 151

Rubriek: Praktijkverhalen 5 jaar Nu Niet Zwanger in Rotterdam

Nu Niet Zwanger ondersteunt mensen bij het maken van een bewuste keuze om wel of niet kinderen te krijgen in de huidige, kwetsbare, situatie. Zodat niemand onbedoeld zwanger hoeft te raken. Nu Niet Zwanger bestaat nu 5 jaar in Rotterdam. Speciaal voor dit lustrum laten we onze partners van hulpverleningsorganisaties komende edities hier aan het woord.

KletsKOPPen: aandacht voor kinderen van ouders met psychische/verslavingsproblemen

Wanneer een ouder psychische- of verslavingsproblemen heeft, kan dit negatieve gevolgen hebben voor de kinderen. In deze preventieve groep voor kinderen tussen 8-12 jaar is er aandacht voor uitleg wat er met hun ouder aan de hand is, leren ze omgaan met hun wisselende gevoelens en hoe ze goed voor zichzelf kunnen zorgen. Daarnaast merken de kinderen dat ze niet alleen zijn.

Cool Little Kids - onderzoeksproject voor verlegen en angstige kinderen

Bang voor onbekende mensen, angst om alleen te zijn, moeite met afscheid nemen: herken jij een peuter of kleuter hierin? En wonen de ouders in Rotterdam? Meld hen dan gratis en vrijblijvend aan voor het onderzoeksproject Cool Little Kids.

Weetjes voor bewindvoerders

Ben je bewindvoerder? Dan is onderstaande informatie misschien interessant voor je:

1. Aanmelden bij Gers met Geld
2. Geldzorgen: de regelingen op een rij

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl