15 juli 2021 - uitgave 117

15 juli 2021 - uitgave 117

29 juli: webinar ‘Van discriminatie naar inclusiviteit’

Hoe herken je verborgen discriminatie? Welke gedachtepatronen ontstaan er bij discriminatie en hoe kun je deze doorbreken? Krijg antwoord op deze vragen tijdens het webinar ‘Van discriminatie naar inclusiviteit’.

22 september: start training Pittige Jaren

Ken je ouders met een kind tussen de 3 en 8 jaar dat slecht luistert, regelmatig driftbuien heeft en over alles in discussie gaat? Wijs hen dan op de training Pittige Jaren.

29 september: start cursus Mindful Ouderschap voor ouders van 27-35 jaar

Opvoeden kan een dankbare, plezierige en zingevende bezigheid zijn. Soms lukt het alleen even niet om dat zo te voelen. Mindful ouderschap is gericht op bewust opvoeden, zodat ouders meer kunnen genieten van het ouderschap.

Save the date 6 september: Taalcongres als aftrap van de Week van Lezen en Schrijven

Zo’n 90.000 Rotterdammers hebben moeite met lezen en schrijven. Wil je leren hoe je laaggeletterdheid kunt herkennen op de werkvloer, aan het loket, op het schoolplein of in de spreekkamer? En wat je kunt doen om hen te helpen? Zet dan het Taalcongres op 6 september 2021 alvast in je agenda!   

Wijkteam-community: signaleren van huiselijk geweld en kindermishandeling

Wat doe je met signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling? Hoe bespreek je je zorgen met collega’s, en eventueel met Veilig Thuis? Discussieer deze zomer mee over dit onderwerp en wissel ervaringen uit met andere zorgprofessionals in de Wijkteam-community!

Sociaal wijkverhaal: ‘De man met de hond’

Elke dag staan 43 wijkteams klaar om de Rotterdammer die wel wat extra hulp kan gebruiken, weer op weg te helpen. In de rubriek 'Sociaal wijkverhaal' vind je verhalen uit het wijkteam. Over hoe zij en hun netwerk samenwerken aan een oplossing. Lees hier het verhaal van Marij.

Mededelingen voor bewindvoerders

Hier vind je de mededelingen voor bewindvoerders.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl