28 januari 2021 - uitgave 105

28 januari 2021 - uitgave 105

Cursussen voor kinderen en jongeren tijdens de lockdown

De pedagogen van Avant sanare ondersteunen kinderen en jongeren tijdens de lockdown met verschillende online én offline programma’s.

11 februari: online bijeenkomst Samenwerken met het Jongerenloket

Werk jij als professional veel samen met het Jongerenloket?  En wil je weten hoe je meer uit deze samenwerking kunt halen bij het ondersteunen van jonge Rotterdammers? Schrijf je dan in voor de online bijeenkomst Samenwerken met het Jongerenloket.

Interventie voor ouders: 'Hoe versterk je de band met een baby of peuter?'

Indigo preventie geeft interventies om de band tussen ouder en kind te versterken. Er is plek voor aanmeldingen voor de ouder-baby interventie (tot 1 jaar) en ouder-kind interventie (1-4 jaar). In deze interventies wordt door middel van videobeelden gewerkt aan het versterken van de band tussen ouder en baby/peuter.

KIES-groep voor Kinderen In Een Scheiding

Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar met gescheiden ouders is er de KIES-groep. Samen met lotgenootjes leren zij beter omgaan met een scheidingssituatie en de gevolgen daarvan.

DigiMaatje biedt ouderen gratis digitale hulp aan huis

Veel ouderen weten niet wat er allemaal mogelijk is op digitaal gebied. Daarom bieden vrijwilligers van DigiMaatje gratis digitale hulp aan huis.

Sociaal wijkverhaal: ‘Hij moet luisteren, niet ik!’

Elke dag staan 43 wijkteams klaar om de Rotterdammer die wel wat extra hulp kan gebruiken, weer op weg te helpen. In de rubriek 'Sociaal wijkverhaal' vind je verhalen uit het wijkteam. Over hoe zij en hun netwerk samenwerken aan een oplossing. Lees hier het verhaal van wijkteammedewerker Kendal.

Weetjes voor bewindvoerders

In deze uitgave leest u een rectificatie van het artikel over het verkorte IIT aanvraagformulier.

 

Input aanleveren kan via e-mail: nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl