3 augustus 2023 - editie 164

3 augustus 2023 - editie 164

Op meer plekken betaalbare maaltijden voor ouderen in Rotterdam

Rotterdam zet in op uitbreiding van het aantal zorgrestaurants in de wijken. Ouderen kunnen elkaar in zo’n restaurant ontmoeten, samen eten en in veel gevallen zijn er ook andere activiteiten. In Rotterdam zijn er al een aantal initiatieven in verschillende wijken waar ouderen samen kunnen eten, maar dit kunnen er veel meer worden als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt.

300ste babystartpakket voor Rotterdams gezin

De vrijwilligers van Stichting Babyspullen hebben in juli het 300ste babystartpakket voor een Rotterdams gezin ingepakt. Hierin zitten basisartikelen die ouders met een pasgeboren kind nodig hebben. Lang niet elk gezin in Rotterdam kan zo’n babyuitzet betalen. Een babystartpakket bestaat uit 120 tot 130 items, zoals babykleertjes, verzorgingsproducten, luiers, kruiken en lakentjes. Er is een pakket voor de kraamperiode en een pakket voor kinderen tot ongeveer 1,5 jaar.

Inloopspreekuren over subsidies Armoede & Schulden

Op 31 augustus en 5 september organiseert de gemeente Rotterdam twee inloopspreekuren over de subsidieregelingen Armoede en Schulden. Deze inloopspreekuren zijn bedoeld voor organisaties die een subsidieaanvraag in willen gaan dienen. Tijdens deze spreekuren kunnen individuele vragen over de subsidieaanvraag gesteld worden aan beleidsadviseurs Armoede en Schulden.

Foto-expositie vertelt levensverhaal Rotterdamse jongeren

Aan de hand van hun tatoeages, littekens of lichaamsversiering vertellen veertien Rotterdamse jongeren uit de jeugdhulp hun persoonlijke verhaal. Deze verhalen zijn deze zomer te zien in het Nederlands Fotomuseum. De expositie Getekend door het leven nodigt je uit na te denken over de reis die deze jongeren hebben afgelegd.

H-team 010 helpt Rotterdamse huisartsen bij huisvestingsproblemen

Het vinden van geschikte praktijkruimte is een probleem waar steeds meer huisartsen tegenaan lopen. Dit speelt met name in grote steden waar huisvesting een breder probleem is, waaronder Rotterdam. Daarom hebben de gemeente Rotterdam, zorgverzekeraar Zilveren Kruis, de LHV-afdeling Rotterdam en ROS Samergo de handen ineen geslagen om onder meer huisartsen te helpen bij het vinden van geschikte praktijkruimte.

Weetjes voor bewindvoerders

In dit artikel leest je over:

1. Compensatie zorg- en/of huurtoeslagdoor tegenwerkende regelingen

2. Bevorderen van snelle afhandeling Adviesroute C

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl