4 november 2021 - uitgave 125

4 november 2021 - uitgave 125

8 november: start cursus voor ouders met pittige pubers

Ken je ouders die het lastig vinden om goed in contact te blijven met hun puber? Wijs hen dan op de online cursus Pittige Pubers.

23 november: webinar ‘Met kennis van mentale gezondheid’

Wil jij mensen met psychische problemen beter helpen? Schrijf je dan in voor de webinar ‘Met kennis van mentale gezondheid’. Je leert hoe je eenzaamheid, somberheid, depressie en andere psychische problemen herkent, en wat je kunt doen.

Zonder afspraak testen en prikken bij de GGD

Het griepseizoen staat weer voor de deur en daarmee neemt de  kans op verkoudheidsklachten toe. Op alle testlocaties van GGD Rotterdam-Rijnmond kunnen regiogenoten zich nu zonder afspraak laten testen. Ook kan er op alle vaccinatielocaties zonder afspraak geprikt worden.

Nieuw platform voor cursusaanbod over opvoeden, opgroeien en gezondheid

Het aanbod van gratis cursussen, themabijeenkomsten en webinars voor (aanstaande) ouders, verzorgers, kinderen en jongeren in de regio Rotterdam-Rijnmond is groot. Door de vele verschillende aanbieders ervan, was het lastig om een goed overzicht te hebben. Vanaf nu staat het aanbod overzichtelijk op één platform, te vinden op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Toolkit geeft tips over zorg voor roze ouderen

LHBTIQ+-ouderen durven niet altijd open te zijn over hun seksuele of genderidentiteit in een zorginstelling of bij zorg aan huis. Medewerkers in de zorg weten daardoor niet altijd dat dit speelt of hoe ermee om te gaan. Roze 50+ ontwikkelde daarom een toolkit met tips over zorg voor roze ouderen.

De Thuisexpress biedt verzekerden met VGZ Rotterdampakket hulp na ziekenhuisopname

Rotterdammers die verzekerd zijn met het VGZ Rotterdampakket kunnen na een ziekenhuis- of revalidatieopname hulp in huis krijgen. De Thuisexpress biedt ondersteuning bij licht huishoudelijke taken, doen een boodschap of plegen een telefoontje. 

Cursus voor mannen die snel door het lint gaan

Ken je mannen die worstelen met agressief gedrag? Wijs ze dan op de cursus ‘Niet meer door het lint’. In deze gratis cursus leren mannen hoe zij problemen en conflicten positief kunnen oplossen.

010werkt nieuwsbrief voor mensen met een bijstandsuitkering

In deze 010werkt onder meer een interview met Afra Acton. Afra voelde zich best schuldig  toen ze haar kinderen voor het eerst naar de Rotterdamse Peutergroep bracht. Tot ze ontdekte dat ze er een leukere moeder van werd. Ze had meer tijd om aan zichzelf én aan haar droom te werken.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl