20 mei 2021 - uitgave 113

20 mei 2021 - uitgave 113

31 mei: start groepscursus Heibel thuis

Werk jij met jongeren van 12 tot 16 jaar die te maken hebben met ruzie of geweld thuis? Wijs ze dan op de online groepscursus Heibel thuis. Hij start op maandagmiddag 31 mei. Voor de ouders organiseert Avant sanare ook groepsbijeenkomsten over dit thema. Deelname hieraan wordt sterk aanbevolen.

Vanaf 2 juni: cursussen Eerste Hulp bij Psychische Problemen

Wat doe je als iemand een paniekaanval krijgt of depressief overkomt? Voor geregistreerde vrijwilligers en professionals zonder opleiding in de zorg die veel Rotterdammers ontmoeten, is er nu een cursus over georganiseerd. Het doel: eerste hulp kunnen bieden aan mensen met (beginnende) psychische problemen. De eerste cursus start op woensdag 2 juni.

10 juni: start opvoedcursus ouders van basisschoolkinderen

Werk jij met ouders die vragen of twijfels hebben over hun kinderen en de opvoeding? Wijs ze op onze online cursus Opvoeden & Zo. Tijdens zes bijeenkomsten kunnen ouders van kinderen van 4 tot 12 jaar hun opvoedvragen voorleggen aan deskundigen.

Vanaf 10 juni: trainingen mentale veerkracht voor jongvolwassenen

Het is een lastige tijd voor volwassenen van 18 tot 27 jaar. En dit kan ervoor zorgen dat ze stress ervaren, gaan piekeren of slecht slapen. Indigo preventie biedt drie verschillende trainingen aan om te helpen.
Werk jij met jongvolwassenen die wel wat meer mentale veerkracht kunnen gebruiken? Breng onderstaand aanbod dan onder de aandacht.

Mantelaar matcht cliënten en zorgstudenten

Heb je in je werk te maken met mensen die verzorging, begeleiding en gezelschap nodig hebben? Attendeer ze dan op Mantelaar. Deze organisatie koppelt studenten met een achtergrond in de zorg aan cliënten. In deze video zie je hoe goed zo’n match kan werken.

Gezocht: deelnemers onderzoek stemmingsklachten KOPP-kinderen

Voor een onderzoek naar stemmingsklachten bij kinderen van ouders met psychische problemen (KOPP) zijn deelnemers nodig. Deze kinderen hebben namelijk een grotere kans om een stemmingsstoornis te ontwikkelen. En hoe eerder de symptomen herkend worden, des groter de kans dat deze kinderen geholpen kunnen worden voordat zij een stoornis ontwikkelen.

Weetjes voor bewindvoerders

In dit artikel lees je over hoe je gedupeerden van de toeslagenaffaire kunt aanmelden voor Gers met Geld.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl