20 januari 2022 - uitgave 129

20 januari 2022 - uitgave 129

20 januari: start campagne Rotterdams Scholingsfonds

Donderdag 20 januari geeft wethouder Richard Moti het startsein voor de grote publiekscampagne: “Jouw ticket naar…” Met deze campagne brengt de gemeente het Rotterdams Scholingsfonds breed onder de aandacht van alle Rotterdammers die willen bijleren voor een baan met meer toekomst. 

26 januari: start cursus Pittige Jaren

Pittige Jaren is een online cursus over opvoeden. De cursus is voor ouders met kinderen in de leeftijd van 3 tot 8 jaar oud. Zijn er ouders in je omgeving die het opvoeden soms ook best lastig vinden? Wijs ze dan op deze cursus van Twinkeltje Opvoedondersteuning.

8 februari: start opvoedtraining Peuter in Zicht

Ken je ouders met een leuke, maar pittige peuter die graag ‘nee’ zegt, die alles zelf wil doen of heel boos wordt als het niet gaat zoals hij of zij wil? Voor hen kan deze gratis opvoedtraining uitkomst bieden.

10 februari: start online programma voor pas gescheiden ouders

New Beginnings is een online programma voor (pas) gescheiden ouders die willen leren hoe ze hun kind(eren) goed kunnen ondersteunen bij de scheiding. Ken jij ouders die baat zouden kunnen hebben bij dit programma? Meld ze dan alvast aan. 

Aanbod preventieve ondersteuning voor Rotterdamse jeugd

De gemeente Rotterdam financiert programma’s die Rotterdamse kinderen en jongeren van nul tot achttien jaar ondersteunen in hun ontwikkeling. Het aanbod is gericht op het voorkomen en verergeren van problemen.  

Informatiepunt Toeslagen 010 nu ook op social media

Het Informatiepunt Toeslagen 010 is nu ook actief op social media zoals Instagram, Facebook en Twitter. Heb jij contact met een (mogelijk) gedupeerde van de Toeslagenaffaire? Wijs hen dan op het Informatiepunt Toeslagen 010. Gedupeerde kunnen het Informatiepunt via deze kanalen volgen voor tips, informatie en hulp. 

Extra jeugdhulp voor jeugd met beperking en Jeugd-GGZ

De gemeente Rotterdam stelt in 2022 extra jeugdhulp beschikbaar voor kinderen en jongeren met een beperking en met psychische problematiek. Werk je met deze doelgroep en is er jeugdhulp nodig? Je kunt cliënten doorverwijzen naar de aanbieders bij wie de gemeente deze extra jeugdhulp heeft ingekocht.

Nieuwe podcast biedt inkijkje in het hoofd van jongeren

In de nieuwe podcast Bumpy Road vertellen jongeren hun verhaal over het leven en de bijbehorende worstelingen. Welke gevoelens dit met zich meebrengt en wat hen helpt. De podcast geeft je als professional een inkijkje in het hoofd van jongeren. Uiteraard is de podcast ook interessant voor andere jongeren om te beluisteren.

Dagen voor en door Rotterdammers 2022

Rotterdam is een diverse stad. Het hele jaar door vieren Rotterdammers verschillende feestdagen en worden belangrijke momenten herdacht. De kalender voor 2022 met dagen die belangrijk zijn voor Rotterdammers staat online.

010werkt nieuwsbrief voor mensen met een bijstandsuitkering

010werkt is een tweemaandelijkse nieuwsbrief voor mensen met een bijstandsuitkering van de gemeente Rotterdam. In deze 010werkt onder meer het verhaal van Isabella Boon (45). Isabella maakte een carrièreswitch en werkt nu als HalloWerk-coach.  

Weetjes voor bewindvoerders

Hier vind je de weetjes voor bewindvoerders.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl