4 augustus 2022 - uitgave 142

4 augustus 2022 - uitgave 142

Summer of esports; de hele zomer esports en gaming

Tot en met 21 augustus vindt de Summer of Esports plaats in Rotterdam. Jongeren van 8 t/m 18 jaar kunnen gratis meedoen aan activiteiten van Esports, gaming tot gamification in de hele stad. Ken jij jongeren in je netwerk die een leuk uitje willen?

Vooraankondiging nomineren Rotterdamse Kinderrechten Award

Houd deze zomer je ogen en oren goed open. Zie of ken jij een Rotterdammer die zich vrijwillig extra inzet voor kinderen? Of een organisatie die actief probeert kinderen te helpen? Nomineer ze dan in september voor de Rotterdamse Kinderrechten Award!

5 september: start cursus Omgaan met pubers

Ken je ouders met een leuke puber in huis, maar zijn er soms conflicten en spreken ouder en puber niet meer dezelfde taal? Voor hen kan de online cursus Omgaan met pubers uitkomst bieden.

Training voor jeugdigen die een dierbare zijn verloren

Ken jij in jouw omgeving een jeugdige van 8-18 jaar die zijn vader, moeder, broer(tje) of zus(je) is verloren en gun jij dit kind een plek in een lotgenotengroep met kinderen die hetzelfde hebben meegemaakt? Meld ze dan aan voor de Kinderen/Jongeren En Rouw Samen groep.

Training voor jongeren die minder lekker in hun vel zitten

Ken jij jongeren die niet goed in hun vel zitten? STARr is een groepstraining voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Samen gaan zij in een groepstraining aan de slag met oefeningen om zich lekkerder te voelen. Er zijn diverse startdata.

Wisselstage Huiselijk Geweld: elkaar opzoeken

Bij de aanpak van huiselijk geweld is meer samenwerken en van elkaar leren van groot belang. In de rubriek ‘Wisselstage’ vind je verhalen van professionals van verschillende organisaties die stage lopen bij elkaar. Over wat zij van elkaar leren. Lees hier het verhaal van Kim en Alex.

Weetjes voor bewindvoerders

Dit keer een weetje over energiebesparende maatregelen die Rotterdammers kunnen nemen nu de energieprijzen snel stijgen.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl