17 maart 2022 - uitgave 133

17 maart 2022 - uitgave 133

24 maart: kennisatelier over inclusie van alleenstaande ouders

“Eenzaam? Maar je hebt toch kinderen?” Nederland telt 600.000 eenoudergezinnen. Eenzaamheid onder alleenstaande ouders komt vaak voor, toch rust er een groot taboe op. Wil jij meepraten over eenzaamheid onder alleenstaande ouders? Meld je dan aan voor het kennisatelier van IDEM over inclusie van alleenstaande ouders. 

11 mei: start cursus voor familieleden van mensen met psychische problemen

Deze cursus is speciaal voor familieleden die nauw betrokken zijn bij de zorg van mensen met psychische problemen. Zorgen voor een naaste met psychische problemen is een zware taak. De cursus helpt mantelzorgers om te gaan met lastige situaties en hoe zij in balans kunnen blijven.

Campagne Meld Discriminatie van start

Van 14 tot en met 31 maart is de campagne Zie het. Zeg het. Meld het. te zien in de stad en op social media. Het primaire doel van de campagne is het creëren van bewustwording onder Rotterdammers en het vergroten van meldingsbereidheid. De campagne valt samen met de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie op 21 maart.

Het AOW- en Jeugdtegoed kan weer aangevraagd worden!

Het AOW- en Jeugdtegoed is een extraatje voor AOW’ers met een smalle beurs, en voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar waarvan de ouders een laag inkomen hebben. Rotterdammers die in aanmerking komen, kunnen het tegoed nu aanvragen.

Gratis Energiebox010 voor Rotterdammers met een laag inkomen

Rotterdammers met een laag inkomen worden momenteel extra hard geraakt door de hoge energieprijzen. Met de Energiebox010 wil de gemeente Rotterdam  hen helpen meer grip te krijgen op hun energierekening. De doos zit vol energiebesparende producten waarmee zij per jaar zo’n 180 euro kunnen besparen op hun energierekening én hun woning kunnen verduurzamen. 

Online cursus voor slachtoffers van huiselijk geweld

Het grootste deel van het huiselijk geweld betreft (ex-)partnergeweld. Naast fysieke en maatschappelijke gevolgen heeft geweld psychische gevolgen. De online cursus Sterk na geweld begeleidt Rotterdammers op hun eigen kracht naar een gezonde en veilige leefsituatie.

Cursus over psychische klachten voor teams

Hoe herken je depressie, angst en andere psychische klachten? En wat kun je doen om te helpen? De cursus Mental Masterclass voor teams van vrijwilligers of professionals geeft antwoord op deze vragen en meer.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl