9 september 2021 - uitgave 121

9 september 2021 - uitgave 121

Vanaf 22 september: start cursussen minder stressen en roken

Ken je Rotterdammers met een laag inkomen die roken en stress ervaren? Wijs ze dan op de cursus Grip en Gezondheid die hen helpt daarvan af te komen. Indigo Rijnmond en Avant sanare beginnen dit najaar met 8 groepen van 8-14 deelnemers op verschillende plekken in de stad.  

Vanaf 23 september: start bijeenkomsten voor KOPP/KOV kinderen

Kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen lopen een verhoogd risico om zelf ook psychische- of verslavingsproblemen te ontwikkelen. In september starten er diverse preventietrainingen om deze kinderen te ondersteunen.

Moeders van Rotterdam ondersteunt kwetsbare zwangeren

Een zwangerschap is voor alle moeders spannend. Maar als de aanstaande moeder ook nog in een stressvolle situatie zit, maakt dat de zwangerschap extra zwaar. Moeders van Rotterdam (MvR) staat deze vrouwen bij. Omdat een onbezorgde zwangerschap belangrijk is voor de moeder, maar zeker ook voor de baby. Imke Bergijk werkt als coach bij MvR.

Start nominatieperiode Rotterdamse Kinderrechten Award!

Vanaf 1 september 2021 kunnen er weer mensen en organisaties genomineerd worden voor de Rotterdamse Kinderrechten Award. Kijk in je omgeving wie er in aanmerking komt en leg uit dat mensen hen kunnen nomineren!

Gratis en vrijblijvend uitproberen Rotterdamse Peutergroep

De Peutergroep is een leuke speelgroep met een leerzaam programma voor peuters van 2 tot 4 jaar. In sommige gevallen stelt het Centrum van Jeugd en Gezin (CJG) dat deelname aan de Peutergroep essentieel is voor de ontwikkeling van een peuter.  Ouders krijgen dan tijdelijk een waardebon om de Peutergroep vier weken gratis en vrijblijvend uitproberen.

Hulpaanbod voor jongvolwassenen met psychische klachten

Gevoelens van depressie, angst en problemen met slapen. Sinds corona is het aantal jongvolwassenen met psychische klachten toegenomen. Ken je 27-35 jarigen in Rotterdam die soms worstelen met zichzelf en hun taken? De gemeente Rotterdam en Indigo Rijnmond bieden deze jongvolwassenen een gratis hulpaanbod om weer in balans te komen.

Fitfestivals voor 55-plussers in september en oktober

Fitfestivals helpen het bewustzijn over vitaliteit te vergroten bij 55-plussers. In de maanden september en oktober worden er meerdere Fitfestivals georganiseerd in Rotterdam.

Mededelingen voor bewindvoerders

Hier vind je de mededelingen voor bewindvoerders.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl