16 februari 2023 - uitgave 154

16 februari 2023 - uitgave 154

Babystartpakket neemt stress ouders met geldzorgen weg

In Rotterdam wordt 1 op de 5 kinderen geboren in armoede. Dit zijn ongeveer 1.650 kinderen per jaar. De gemeente Rotterdam financiert in 2023 550 babystartpakketten voor ouders die rond het sociaal minimum leven. Hierin zitten basisartikelen die zij nodig hebben. Hulp- en zorgverleners kunnen pakketten voor hun cliënten aanvragen.

Gesubsidieerd jeugpreventie-aanbod 2023

Kinderen en jongeren moeten veilig, kansrijk en gezond kunnen opgroeien in Rotterdam. Om de jeugd en hun ouders hierbij te ondersteunen, heeft de gemeente Rotterdam het subsidiekader Jeugdpreventie opgesteld. Alle preventieve interventies die een subsidie krijgen in 2023 kun je terugvinden in het interventieoverzicht 2023.

Nieuwe campagne ‘Wijzer met de meldcode’ geeft handige tips uit de praktijk

Vind jij het ook soms lastig om te werken met de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling? Hoe pakken anderen dat aan? Wat werkt en hoe dan? De nieuwe campagne ‘Wijzer met de meldcode’ belicht 12 vraagstukken met handige tips en aanbevelingen.  Je kan je er nu voor aanmelden.

Start cursus voor kinderen die te maken hebben gehad met geweld thuis

Op 21 februari start een speelse cursus van Avant sanare voor kinderen van 7 tot 12 jaar die te maken hebben (gehad) met geweld thuis. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Meer mensen moeten weten dat Nu Niet Zwanger goede ondersteuning biedt

Vijf jaar geleden was Roos Balvert de allereerste huisarts in Rotterdam die een cliënt van Nu Niet Zwanger hielp. Nu Niet Zwanger ondersteunt mensen bij het maken van een bewuste keuze om wel of niet kinderen te krijgen in de huidige, kwetsbare, situatie. ‘Meer mensen moeten weten dat het bestaat’. 

Bijeenkomst ‘Uitdagingen Rotterdamse zorg’: Samen zorg anders inrichten

‘De stijgende vraag naar zorg is niet vol te houden. Niet uitvoerbaar, niet betaalbaar en onhoudbaar. De mensen om de zorg uit te voeren en de middelen zijn er gewoon niet.’ Met deze woorden opende wethouder Buijt de bijeenkomst ‘Uitdagingen in de Rotterdamse Zorg’ op 9 februari 2023.

Online coaching en community voor studerende mantelzorgers

Het project You never care alone helpt studenten in Rotterdam om hun zorgtaken en opleiding beter te combineren. Daardoor ervaren zij minder stress en krijgen zij meer steun. Ken jij studenten in mbo, hbo of wo die zorgen voor een familielid met een ziekte of beperking? Attendeer ze dan hierop.

Weetjes voor bewindvoerders

De gemeente Rotterdam financiert in 2023 550 babystartpakketten voor aanstaande en kersverse ouders die rond het sociaal minimum leven. Om hiermee stress weg te nemen bij ouders met geldzorgen. In het babystartpakket zitten basisartikelen die zij nodig hebben.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl