6 mei 2021 - uitgave 112

6 mei 2021 - uitgave 112

19 mei: start opvoedtraining voor ouders van dreumesen

Op woensdag 19 mei start de training Dreumestijd. Hierbij wordt ingegaan op alle veranderingen in de periode dat een baby een peuter wordt. Ken je ouders met vragen over de opvoeding van hun kind tussen de 10 en 20 maanden? Maak ze dan attent op deze training.

27 mei: Online kennisatelier 'Van kind naar volwassenheid'

Wat zijn determinanten van jeugdhulpgebruik? Welke kinderen worden door het huidige systeem gemist? Welke relaties zijn voor jongeren belangrijk als ze steun nodig hebben? Tijdens het kennisatelier op donderdag 27 mei bespreken we deze vragen met onderzoekers en komen er ook ervaringsdeskundigen met voorbeelden uit de praktijk aan het woord.

Help mee om toeslagschulden bij cliënten te voorkomen

Om toeslagschulden te voorkomen is het belangrijk dat wijzigingen in inkomen zo snel mogelijk worden doorgegeven aan de Belastingdienst. De Vraagwijzer kan helpen bij het (online) doorgeven van de wijzigingen aan de Belastingdienst.

Online wegwijzer VGZ zorgverzekering voor professionals

Als professional help je je cliënt misschien ook met zaken rondom de zorgverzekering, zoals facturen declareren. Is je cliënt verzekerd via het VGZ Rotterdampakket, bekijk dan voor hulp hierbij de online wegwijzer voor professionals. De gemeente Rotterdam werkt nauw samen met VGZ om het Rotterdampakket te kunnen aanbieden. Het gezamenlijke doel? Rotterdammers met een laag inkomen die veel zorg nodig hebben zoveel mogelijk zekerheid bieden. 

Digitaal valpreventieprogramma voor ouderen

Om vallen onder ouderen tegen te gaan is er een digitaal valpreventie programma ontwikkeld in samenwerking met huisartsen en fysiotherapeuten. Wmo radar stelt het online beweegprogramma gratis beschikbaar aan professionals die met ouderen aan de slag willen.

Online cursussen Opvoeden en Zo

Ken je ouders met kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar die het lastig vinden om duidelijke regels en grenzen te stellen? Dan is de online cursus Opvoeden en Zo misschien geschikt.

Sociaal wijkverhaal: 'Wat als ik er straks niet meer ben'

Elke dag staan 43 wijkteams klaar om de Rotterdammer die wel wat extra hulp kan gebruiken, weer op weg te helpen. In de rubriek 'Sociaal wijkverhaal' vind je verhalen uit het wijkteam. Over hoe zij en hun netwerk samenwerken aan een oplossing. Lees hier het verhaal van Yousra Al Allaoui. 

Gemeente Rotterdam gebruikt het Adviesrecht voor gemeenten bij schulden bewinden

Als  professional kom je  wellicht Rotterdammers tegen die hulp nodig hebben bij het regelen van hun financiën. Ze kunnen dan geholpen worden door een bewindvoerder, maar er zijn ook minder ingrijpende oplossingen mogelijk. Per 1 maart 2021 maakt de gemeente Rotterdam gebruik van het het Adviesrecht voor gemeenten bij schulden bewinden. Met het adviesrecht brengen gemeenten advies uit aan de rechtbank om iemand wel of niet onder bewind te stellen.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl