22 juni  2023 - editie 162

22 juni 2023 - editie 162

‘Je wil dat het kindje een goede start krijgt’

Verloskundige praktijk Charlois werkt al jaren samen met Moeders van Rotterdam. In dit interview spreken we Lydia Blom - de Kruijf. Zij werkt al 15 jaar als verloskundige in Verloskundige praktijk Charlois. ‘Dit is een wijk met een hele diverse populatie waar altijd wel wat gebeurt’, vertelt Lydia.

Maak kennis met het vrijwilligersplatform van Rotterdam: Zorgzaam010

Zorgzaam010 is het  platform van, door en voor alle inwoners van Rotterdam. Samen maken we onze stad! Sinds 2016 verbinden we met dit platform tienduizenden Rotterdammers. Want iedereen heeft wel eens een helpende hand nodig en iedereen kan iets goeds doen voor een ander of onze stad. Zo worden we samen nog sterker en Rotterdam nog mooier. 

 

Training Mental Health First Aid: eerste hulp bij psychische problemen.

Speciaal voor Rotterdamse professionals organiseren wij de training Mental Health First Aid: eerste hulp bij psychische problemen. Als iemand zijn vinger snijdt of zijn hoofd stoot, pak je de EHBO-koffer. Maar wat als iemand een paniekaanval krijgt of depressief overkomt?

Mentaal gezond de zomer in: zomerprogramma voor jongeren!

In juli en augustus heeft Avant sanare voor jongeren van 12 tot 18 jaar een zomerprogramma klaar staan, vol trainingen om mentaal gezond van de zomervakantie te kunnen genieten! De trainingen zijn gratis te volgen en worden gegeven in IJsselmonde.

Online cursus Sterk na geweld: op eigen kracht verder!

De online cursus Sterk na geweld is bedoeld voor mannen en vrouwen die te maken hebben (gehad) met geweld thuis. In deze cursus leren zij hoe zij de emoties die ze door het geweld voelen, een plaats kunnen geven, en zich weer sterk kunnen voelen.

Babytijd in de Bibliotheek

Babytijd is voor ouders met een baby tot 1 jaar. Het is een laagdrempelige cursus van 16 weken waar wekelijks een thema rondom de ontwikkeling en opvoeding van baby’s wordt besproken. Ouders mogen hun baby’s meenemen en kunnen onderling ervaringen uitwisselen over het ouderschap.

Rectificatie weetjes voor bewindvoerders

In het artikel Weetjes voor Bewindvoerders, geplaatst in deze nieuwsbrief van 8 juni dat gaat over de wijziging van de duur van een Msnp of een Wsnp traject, zijn abusievelijk  2 onjuistheden geslopen. Het gaat om het volgende:

Weetjes voor bewindvoerders

Vanaf 1 juli 2023 geldt er een verkorte aflostermijn van 18 maanden voor minnelijke- (Msnp) en wettelijke schuldregelingen natuurlijke personen (Wsnp). Hierna leest u voor wie dit geldt en wat de aanleiding is.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl