14 september 2023 - editie 166

14 september 2023 - editie 166

Jubileumeditie Focusdag 20 november

GELUK...Wat betekent het voor jou?

De Focusdag is hét evenement voor en door professionals binnen het sociaal domein in Rotterdam. Elkaar ontmoeten, geïnspireerd worden en kennis opdoen staan centraal. Dit jaar is een speciaal jaar! We vieren het 10-jarig jubileum van de Focusdag. Noteer 20 november alvast in je agenda en zorg dat je er als zorgprofessional bij bent.

€8 miljoen subsidie voor financiële educatie op het mbo

Mbo-scholen kunnen van 18 september t/m 16 oktober 2023 bij het rijk subsidie aanvragen voor geldlessen en ondersteuning. Geregistreerde scholen ontvangen dan nog dit jaar het geld om aan de slag te gaan. Er is € 8 miljoen beschikbaar. Hiervoor geldt first come, first serve. Dien dus snel een aanvraag in!

Aanbod Twinkeltje september in Prins Alexander

Twinkeltje Opvoedondersteuning biedt een laagdrempelig aanbod van cursussen om de opvoedvaardigheden van ouders te versterken. In september bieden ze verschillende trainingen aan voor ouders in Prins Alexander. Deelname is gratis voor inwoners van Rotterdam. 

Opvoedcursus Omgaan met Pubers in Delfshaven

Omgaan met Pubers is een cursus waarbij je in 6 bijeenkomsten meer inzicht krijgt in het gedrag van je puber. Hierdoor weet je waarom een puber zich gedraagt zoals hij/zij doet. Door hier goed mee om te gaan krijg je een gelukkigere puber en een prettigere sfeer in huis. Handig voor ouders die moeten dealen met hun puberende spruit.

HPV-vaccinatiecampagne voor 19 – 27 jaar verlengd

De HPV-vaccinatiecampagne voor jongvolwassenen is met 5 maanden verlengd tot 1 juni 2024. Zo krijgen jongvolwassenen de kans een volledige HPV-vaccinatie gratis te halen. Deze bestaat uit 2 prikken. De eerste prik moet uiterlijk half december 2023 zijn gehaald. In 2024 kan alleen de tweede prik nog gratis worden gehaald.

Verhaal uit het wijkteam: ‘Mensen kunnen heel veel zelf’

Begin dit jaar schrikken bewoners van een wijk op Zuid op van een enorme knal; een bom explodeert in een van de huizen. De situatie is onveilig, zowel voor het betrokken gezin als voor de rest van de buurt. Politie en andere veiligheidsdiensten komen direct in actie. Maar ook het wijkteam van de gemeente speelt een belangrijke rol. Een wijkteammedewerker vertelt over deze bijzondere situatie en over haar werk bij het wijkteam.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl