31 augustus 2023 - editie 165

31 augustus 2023 - editie 165

Zorgzaam010 opent 5 steunpunten in Prins Alexander

Vrijwilligersplatform Zorgzaam010 is het online platform van, door en voor alle Rotterdammers. Om te zorgen dat iedere Rotterdammer er gebruik van kan maken, digivaardig of niet, komen er vijf steunpunten bij  in Prins Alexander. Bij deze steunpunten kunnen buurtbewoners terecht voor persoonlijke begeleiding. En bij het vinden of zoeken van vrijwilligers(werk).

Doorbreek de spiraal van geweld: 2 cursussen in september

Krachtige vrouwen en Niet meer door het lint zijn cursussen voor vrouwen en mannen die te maken hebben gehad met geweld thuis. Als slachtoffer of als dader. Zij leren hoe ze hun eigen kracht kunnen voelen en uiten op een positieve manier.

5 september: start opvoedtraining Pittige Jaren

Pittige Jaren is een training over opvoeden voor ouders met kinderen van 3 tot en met 8 jaar oud. Zijn er ouders in je omgeving die het opvoeden ook soms best lastig vinden? Wijs ze dan op deze cursus van Twinkeltje.

5 september: bijeenkomst voor familie van mensen met zelfdodingsgedachten

Op dinsdagavond 5 september is er een bijeenkomst voor familie van iemand met zelfdodingsgedachten of die een poging tot zelfdoding deed. Er is gelegenheid om vragen te stellen en met anderen te praten die hetzelfde meemaken. Er is een ervaringsdeskundige aanwezig en iemand die de mensen met zelfdodingsgedachten of pogingen ondersteunt van SuNa (Suïcide Nazorg).

13 september: start opvoedtraining voor ouders van dreumesen

Op woensdag 13 september start de training Dreumestijd. Hij gaat in op alle veranderingen in de periode dat een baby een peuter wordt. Ken je ouders met vragen over de opvoeding van hun kind tussen de 10 en 20 maanden? Maak ze dan attent op deze training.

Oktober: cursus voor kinderen over zelfvertrouwen bij een (v)echtscheiding

Professionals die te maken hebben met kinderen van 4 tot 8 jaar van gescheiden ouders, kunnen deze kinderen doorverwijzen naar de cursussen Stoere schildpadden en Dappere dino's. De cursussen zijn speels en helpen kinderen bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen.

5 oktober: start training sociale vaardigheden kinderen 8-12

De groepstraining Pleinverhalen is voor kinderen van 8 tot 12 jaar met milde sociaal-emotionele uitdagingen in hun dagelijks leven. Dit is terug te zien in hoe zij omgaan met anderen en/of zichzelf. De groep is divers, maar wat de kinderen delen is ‘sociaal onhandig’ gedrag. In 8 wekelijkse bijeenkomsten versterken ze hun sociale vaardigheden.

9 oktober: start groepstraining Stoppen met roken in Charlois

Stoppen met roken gaat beter als je het samen doet. Daarom start er een groepstraining ‘Rookvrij! Ook jij?’ op maandag 9 oktober in Charlois. De cursus is voor mensen met een lage sociaal economische positie. Hij bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten. Werk je met mensen voor wie dit geschikt is? Meld ze aan via maaike@rookvrijookjij.nl.

Ondersteuning bij scheiding voor kinderen en ouders

Veel kinderen en jongeren krijgen te maken met een scheiding. In Rotterdam vinden we het belangrijk dat als ouders scheiden, ze er samen goed uit komen. Fijn voor de ouders én kinderen. Hiervoor kunnen Rotterdammers gebruikmaken van allerlei gratis ondersteuning. Zo biedt onder meer Villa Pinedo jong tot oud laagdrempelige steun, tips en advies.

Nieuwe subsidieregeling Goed voor elkaar, met minder zorgen

Draagt jouw welzijnspartij of levensbeschouwelijke organisatie bij aan de kracht van Rotterdammers in een kwetsbare situatie? Of aan de samenredzaamheid van ouderen? Misschien doe je dit wel als sociaal ondernemer. Weet dan dat er vanaf maandag 4 september een nieuwe subsidieregeling is.

Weetjes voor bewindvoerders

Gers met Geld coacht Rotterdammers met schulden om financieel redzaam te worden. Aanmelden van cliënten voor een zogenoemd light-traject van Gers met Geld is mogelijk tot en met woensdag 13 oktober.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl