22 februari 2024 - Editie 174

22 februari 2024 - Editie 174

De mantelzorgcoach, ervaringsverhalen van een onmisbare schakel in de zorgwereld

Mantelzorgers vervullen een onmisbare rol in de zorg voor hun naasten, maar ervaren ook wel eens eenzaamheid en overbelasting. Ook hebben zij behoefte aan advies. Lees meer over de verschillende ondersteuningsmogelijkheden.

De Roodkapjes komen naar mantelzorgers toe.

In 2024 zijn De Roodkapjes maandelijks te vinden in alle veertien gebieden van de stad Rotterdam om dichtbij huis 'zelfzorgmomenten' te verzorgen voor mantelzorgers. 

Word taalmaatje tijdens de Museumnacht010 op zaterdag 2 maart 2024

Wil jij je Museumnacht010-ervaring extra speciaal maken? Geef je dan op als taalmaatje van de Taalnacht. De Taalnacht is een initiatief van gemeente Rotterdam om mensen die de Nederlandse taal leren te verbinden aan Rotterdammers en de kunst die er in de stad te beleven is.

Zorgprofessionals geven WMO-indicaties af in de thuisplusflats

Op 8 februari is de pilot ‘Wmo-indicaties door professionals’ in de thuisplusflats gestart.
In het bijzijn van wethouder Ronald Buijt hebben elf zorgprofessionals certificaten ontvangen om zelfstandig Wmo-indicaties op te stellen.

Aanvragen subsidie informele leerondersteuning vanaf 1 maart 2024

De gemeente Rotterdam levert graag een bijdrage aan gelijke kansen in het onderwijs. Biedt jouw organisatie informele leerondersteuning aan? Vanaf 1 maart wordt er een nieuwe subsidieregeling opengesteld voor organisaties die informele leerondersteuning bieden. 

Project010 wint Housing First-award

Het Rotterdamse initiatief Project010 heeft de Housing First-award gewonnen. De prijs is bedoeld voor projecten die een positieve bijdrage leveren aan het oplossen van dakloosheid onder jongeren. De prijs werd uitgereikt door Housing First Nederland.

Cursus 'Omgaan met mensen met Borderline Persoonlijkheidsstoornis'

In Nederland hebben ongeveer 200.000 mensen te maken met borderline persoonlijkheidsstoornis (BPS). Dit heeft veel invloed op het leven van de persoon zelf, maar ook op het leven van mensen in hun directe omgeving. Indigo Preventie verzorgt een groepscursus van 10 weken voor Rotterdamse familieleden en naasten van mensen met BPS.  

Webinar voor professionals: huisvesting kwetsbare groepen, uitstromen naar zelfstandig wonen

Leer meer over nieuwe afspraken die zijn gemaakt over hoe je als professional kwetsbare mensen uit opvang en (beschermde) woonzorgvoorzieningen kunt begeleiden naar zelfstandig wonen tijdens het gratis webinar op 29 februari 2024. 

Twee gratis opvoedtrainingen: omgaan met dreumesen en omgaan met pubers

Twinkeltje Opvoedondersteuning organiseert twee opvoedtrainingen. Deze keer gefocust op de dreumestijd en het omgaan met pubers. Beide groepen kennen hun eigen uitdagingen. Tijdens de opvoedtraining leren aanwezigen extra handvatten in het omgaan met kinderen in deze leeftijdscategorie. 

Lees verder voor aanmelden en meer informatie.

Weetje voor bewindvoerders; aanmelden training 'Gers met geld'

In het kader van financiële redzaamheid is er weer een training 'Gers met geld'. Hier kunnen deelnemers voor worden aangemeld. 

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl