Speciale uitgave: geldzorgen

Speciale uitgave: geldzorgen

 

In Rotterdam wonen veel mensen met een laag inkomen. Zij kampen met financiële zorgen en stress. De gemeente heeft regelingen voor inkomensondersteuning (extra geld), en ook organisaties in de stad waar de gemeente mee samenwerkt, staan klaar om de Rotterdammer te helpen. Daarom ontvangt u eenmalig deze special waar u een beknopt overzicht van nieuws en hulp rondom geldzorgen. Helpt u ons mee om zoveel mogelijk Rotterdammers met geldzorgen te bereiken?

Rotterdamse regelingen voor inkomensondersteuning

In Rotterdam is er hulp voor mensen die het niet meer of nog maar net financieel redden. U als professional in het sociaal domein komt deze Rotterdammers misschien wel tegen in uw werk. Daarom is het handig om te weten welke inkomensondersteunende regelingen er zijn. Met deze informatie kunt u de Rotterdammer op weg helpen.

Hulp in de stad voor Rotterdammers met geldzorgen

Veel Rotterdamse organisaties staan klaar voor stadsgenoten met een laag inkomen. Ze ondersteunen bij de administratie, geven extraatjes, en hebben en zorgen ervoor dat zoveel mogelijk Rotterdammers goed kunnen participeren.

Acute hulp bij noodsituaties

Hulpverleners in de stad die acute financiële nood zien bij hun cliënten, kunnen voor hen hulp vragen bij het Fonds Bijzondere Noden of het Crisisfonds Rotterdam.

Nieuw: online schoolspullen kopen met het jeugdtegoed

Het jeugdtegoed kan nu ook online uitgegeven worden, namelijk bij schoolosaurus.nl. Bij Schoolosaurus kunnen ouders en kinderen terecht voor alle benodigde schoolspullen. Zoals rugtassen, etuis, schriften, mappen, kaften en alle andere spullen die kinderen nodig hebben voor school. Bijna alle A-merken zijn uit voorraad leverbaar, maar er is ook de keuze uit minder bekende collecties of juist extra duurzame schoolspullen. Ook voor een (grafische) rekenmachine zijn ouders en scholieren hier aan het juiste adres.

Vraag aan: folder met overzicht van alle hulp bij geldzorgen

Voor Rotterdammers met een laag inkomen en/of geldzorgen is in Rotterdam veel hulp beschikbaar. Bijvoorbeeld in de vorm van inkomensondersteunende regelingen, of hulp van organisaties in de stad. Om al deze informatie te bundelen, en op die manier Rotterdammers extra goed te kunnen helpen bij het vinden van de juiste hulp, is een folder ontwikkeld die in het teken staat van hulp bij geldzorgen in Rotterdam.

10 doelen tegen armoede

Het nieuwe beleidskader armoede & schulden ‘Rotterdam voor iedereen. Samen sterk tegen armoede en schulden’ is vastgesteld. Dit betekent: schouders eronder en geldzorgen, armoede en schulden in de stad aanpakken! Benieuwd naar het plan? Lees dan verder.

Geldzorgen door hoge energiekosten

De energiekosten zijn gestegen en door de inflatie zijn ook dagelijkse zaken zoals boodschappen steeds duurder geworden. Voor Rotterdammers die het financieel al zwaar hadden is het nu extra lastig om rond te komen. Daarom biedt de gemeente Rotterdam hulp bij geldzorgen rondom energie- en woonkosten.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl