2 december 2021 - Uitgave 127

2 december 2021 - Uitgave 127

Uitgesteld: congres Nieuwe Rotterdammers Denken Doen Beslissen Mee

In de nieuwsbrief van 18 november jl. werd het congres Nieuwe Rotterdammers Denken Doen Beslissen Mee in Debatpodium Arminius genoemd. Wegens de huidige corona-maatregelen wordt het congres verplaatst naar donderdag 7 april 2022. In de tussentijd worden er diverse online workshops verzorgd, waarvan de eerste start op dinsdag 7 december 2021.

Winnaars Rotterdamse Kinderrechten Award 2021!

Op zaterdag 20 november reikte de gemeente Rotterdam voor de vijfde keer de Rotterdamse Kinderrechten Award uit. Stichting JAN en Kerensa Timar zijn de winnaars geworden van dit jaar.

Gezondheidscampagne Fit op jouw manier

Om fitter te worden, hoef je niet meteen het hele leven om te gooien. Kleine veranderingen in de dagelijkse gewoontes maken al verschil. De gezondheidscampagne Fit op jouw manier biedt kleine, praktische tips voor een gezondere leefstijl.

Januari 2022: start opvoedtraining Peuter in Zicht

Ken je ouders met een leuke, maar pittige peuter die graag ‘nee’ zegt, die alles zelf wil doen of heel boos wordt als het niet gaat zoals hij of zij wil? Voor hen kan deze gratis opvoedtraining uitkomst bieden.

Begin 2022: start online programma voor pas gescheiden ouders

New Beginnings is een online programma voor (pas) gescheiden ouders die willen leren hoe ze hun kind(eren) goed kunnen ondersteunen bij de scheiding. Ken jij ouders die baat zouden kunnen hebben bij dit programma? Meld ze dan alvast aan. 

E-health cursussen voor jongeren

Jongeren die zich wel eens eenzaam voelen, somber zijn of piekeren, kunnen zich inschrijven voor de e-health cursus van Avant sanare. In de cursus leren jongeren over mentale gezondheid en krijgen ze inzicht in hun gedachten en gevoelens die hen gelukkig of ongelukkig maken.

Children’s Zone helpt gezinnen op Zuid de thuissituatie te versterken

Kom jij in je werk gezinnen tegen uit Rotterdam Zuid die begeleiding kunnen gebruiken bij bijvoorbeeld de (taal) ontwikkeling van het kind, de gezondheid van het gezin, of bij het maken van een sollicitatiebrief? Meld ze dan aan bij Children’s Zone.

Onderzoek naar discriminatie in de ouderenzorg

Werk jij in de ouderenzorg in Rotterdam en heb je op het werk te maken (gehad) met discriminatie door patiënten? IDEM Rotterdam, expertisecentrum inclusie, discriminatie en emancipatie, is op zoek naar zorgverleners die hun ervaringen willen delen.

Nieuwe cursussen over mentale gezondheid voor teams

Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat het aantal mensen dat mentale klachten ervaart toeneemt. In het nieuwe jaar biedt Avant sanare daarom wederom korte cursussen aan voor teams om mensen met mentale klachten te ondersteunen.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl