23 september 2021 - uitgave 122

23 september 2021 - uitgave 122

27 september tot en met 3 oktober: Week van de Valpreventie

Aanstaande maandag start de Week van de Valpreventie. Wij vragen professionals deze week extra alert te zijn op valrisico onder ouderen en het thema onder de aandacht te brengen. Wmo radar stelt diverse voorlichtingsfilmpjes beschikbaar die helpen het gesprek met ouderen aan te gaan.

29 september: start cursussen voor kinderen met gescheiden ouders

Voor kinderen met gescheiden ouders zijn er de cursussen Stoere schildpadden en Dappere dino’s. In de cursussen ontwikkelen de kinderen meer zelfvertrouwen en leren ze spelenderwijs omgaan met problemen en emoties rond de scheiding.

Vanaf 29 september: start cursussen minder stressen en roken

Ken je Rotterdammers met een laag inkomen die roken en stress ervaren? Wijs ze dan op de cursus Grip en Gezondheid die hen helpt daarvan af te komen.

Vanaf 30 september: cursus en webinar voor ouders van sombere tieners

Ken je tieners die somber zijn of depressieve klachten hebben? Of ouders die een sombere tiener hebben? Wijs hen dan op de nieuwe online cursus Samen Sterk of het webinar.

4 oktober: start opvoedtraining Peuter in Zicht

Ken je ouders met een leuke, maar pittige peuter die graag ‘nee’ zegt, die alles zelf wil doen of heel boos wordt als het niet gaat zoals hij of zij wil? Voor hen kan deze gratis opvoedtraining uitkomst bieden.

5 oktober: start cursussen voor kinderen die getuige zijn van huiselijk geweld

Dit najaar starten er diverse cursussen voor kinderen en jongeren die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld. Ze leren met hun emoties om te gaan, zich zelfverzekerder te voelen en met hun ouders een veiligere toekomst op te bouwen.

6 oktober: start cursus voor mannen die snel door het lint gaan

Ken je mannen die worstelen met agressief gedrag? Wijs ze dan op de  cursus ‘Niet meer door het lint’. In deze gratis cursus leren mannen hoe zij problemen en conflicten positief kunnen oplossen.

7 oktober: start opvoedtrainingen voor ouders van dreumesen

Vanaf donderdag 7 oktober starten drie opvoedtrainingen Dreumestijd. De training gaat over de veranderingen in de periode dat een baby een peuter wordt. Ken je ouders met vragen over de opvoeding van hun kind tussen de 10 en 20 maanden? Maak ze dan attent op deze training.

12 oktober: start cursus voor familieleden van mensen met borderline

In Nederland hebben ongeveer 200.000 mensen te maken met Borderline Persoonlijkheidsstoornis (BPS). Dat heeft veel invloed op hun eigen leven, maar ook op dat van mensen in hun directe omgeving. Voor hen kan deze cursus uitkomst bieden.

Derde fysieke steunpunt Zorgzaam010 geopend

Het online vrijwilligersplatform Zorgzaam010 koppelt Rotterdammers en zorgorganisaties met een hulpvraag aan buurtgenoten die graag helpen. Rotterdammers die het gebruik van het platform lastig vinden, krijgen nu ook ondersteuning in het Huis van de Wijk ‘De Nieuwe Nachtegaal’ in Charlois.

Gemeente Rotterdam zoekt aanbieders Logeerzorg Wmo

Het verlenen van mantelzorg kan erg zwaar zijn. Logeerzorg (nu mantelzorgondersteuning met verblijf genoemd) biedt de mogelijkheid om mensen die dag en nacht ondersteuning van hun mantelzorger nodig hebben buitenshuis te laten logeren. Dit geeft de mantelzorger tijd om op te laden.

Wilskracht Werkt: ‘Met een beetje hulp kan iedereen meedoen!’

Wilskracht Werkt is een stichting die zich inzet voor Rotterdammers met één of meerdere hulpvragen. Ze zijn er voor mensen met (financiële) problemen, maar organiseren bijvoorbeeld ook bingomiddagen, geven fietsles en doen boodschappen voor Rotterdammers die dat zelf niet kunnen.

Johan Muurlink: ‘Een kind heeft recht op eten’

Al 4 jaar smeert Johan Muurlink, alias Johan 'de boterhammenman', elke schooldag boterhammen voor kinderen in de Rotterdamse wijk Bloemhof. Vorig jaar won hij met zijn stichting Niet Graag Een Lege Maag de Rotterdamse Kinderrechten Award.

Weetjes voor bewindvoerders

Hier vind je de weetjes voor bewindvoerders.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl