18 april 2024 - Editie 176

18 april 2024 - Editie 176

16 mei symposium Moeders van Rotterdam

Moeders van Rotterdam ondersteunt zwangere vrouwen in kwetsbare omstandigheden. Uit de evaluatie van de aanpak blijkt dat moeders en professionals erg tevreden zijn. Maar ook dat de aanpak op sommige onderdelen nog beter kan. Moeders van Rotterdam deelt de resultaten en ambities tijdens een symposium.

Save the date: Focusdag 18 november 2024

De datum van de Focusdag is bekend! Noteer daarom 18 november 2024 in je agenda. De Focusdag is dé inspiratie- en scholingsdag voor professionals in het sociaal domein. Elkaar ontmoeten, geïnspireerd raken en kennis opdoen staan centraal. Ook onthullen we hier het thema van dit jaar.

Het AOW- en Jeugdtegoed kan weer aangevraagd worden!

13 maart is het nieuwe pasjaar van het AOW- en Jeugdtegoed van start gegaan. Dit betekent dat Rotterdammers die ervoor in aanmerking komen het tegoed nu aan kunnen vragen.

Signaleren en doorverwijzen naar aanbod valpreventie

Elke 4 minuten belandt een 65-plusser op de eerste hulp door een val in en om huis. Met de campagne Kleine val. Grote gevolgen wil de gemeente Rotterdam oudere mensen bewust maken van dit risico. Wilt u ons helpen om 65-plussers hierop te wijzen?

Toekomstplan en Woonkeuzes voor jongeren met jeugdhulp

Voor jongeren die jeugdhulp krijgen stopt de hulp meestal vanaf hun achttiende verjaardag. Veel jongeren kunnen dan nog niet helemaal op eigen benen staan. Om jongeren hierop voor te bereiden zijn het Rotterdamse Toekomstplan en de folder Woonkeuzes ontwikkeld. 

Gaan de mantelzorgers uit jouw gebied met ons mee? De nieuwe data staan online!

Sinds begin dit jaar komen De Roodkapjes naar mantelzorgers toe! Maandelijks zijn De Roodkapjes te vinden in alle veertien gebieden van de stad Rotterdam en verzorgen dichtbij huis 'zelfzorgmomenten' voor mantelzorgers.

Gratis menstruatieproducten op Rotterdamse scholen

Bij 1 op de 10 jonge vrouwen (12-25 jaar) is er thuis geen geld om menstruatieproducten te kopen. Daarom stelt de gemeente Rotterdam samen met het Armoedefonds gratis menstruatieproducten beschikbaar op scholen.

Een blik achter de schermen bij Vraagwijzer Feijenoord

In het hart van de wijk Feijenoord bevindt zich de Vraagwijzer. Een bron van ondersteuning en advies voor Rotterdammers. Chantal van der Lee is er sinds 2019 Vraagwijzerconsulent. Haar rol is mensen informeren, adviseren en doorverwijzen.

Steunouder Rotterdam Feijenoord

Kinderen grootbrengen is een hele klus. Het is fijn om dat niet alleen te hoeven doen, maar niet alle ouders hebben een helpende hand waar dat nodig is.

GGD-gezondheidsonderzoek Jongvolwassenen, help je mee?

De GGD Rotterdam-Rijnmond nodigt jongvolwassenen van 16 t/m 25 uit om een online vragenlijst over hun gezondheid in te vullen. Hoe meer jongeren meedoen, des te beter weten we straks hoe het gaat met de jongeren.

Overladen worden met cadeautjes: dwingende controle?

Overladen worden met cadeautjes. Altijd bij elkaar willen zijn. Vaak zijn dat herkenbare – en ook leuke – onderdelen voor wie net in een nieuwe relatie stapt. Maar wanneer slaat dit door en wordt dit dwingende controle?

Verzoek voor bewindvoerders

Verzoek voor bewindvoerders: De afdeling die de aanvragen Bijzondere Bijstand behandelt, komt regelmatig aanvraagformulieren tegen van bewindvoerders zonder handtekening.

Wat is er te doen?

In dit artikel lees je over de trainingen/cursussen die worden aangeboden in de komende periode:

1. KOPP/KOV deskundigheidsbevordering voor professionals
2. Opvoeden & Zo. Cursus voor ouders
3. Omgaan met pubers. Cursus voor ouders

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via rotterdamsociaal@rotterdam.nl