12 mei 2022 - uitgave 137

12 mei 2022 - uitgave 137

23 mei: start cursus voor ouders met vragen over opvoeden

Ken je ouders met kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar die het lastig vinden om duidelijke regels en grenzen te stellen? Wijs hen dan op de opvoedcursus van Twinkeltje Opvoedondersteuning.

24 mei: webinar over verlies en rouw voor zorgprofessionals

Verlies kent vele vormen.  Van een baan, een partner, een droom of misschien wel de zingeving in je leven. Wil je leren hoe je iemand die rouwt na een persoonlijk verlies kunt herkennen? En hoe je degene kunt helpen? Meld je dan aan voor deze webinar over verlies en rouw.

31 mei: start trainingen voor kinderen van gedupeerden toeslagenaffaire

De training ‘Sla je slag’ is speciaal voor kinderen en jongeren die te maken hebben (gehad) met de toeslagenaffaire. In de training gaan ze aan de slag met hun zelfvertrouwen en hun doelen voor de toekomst. Onderdeel van de training is ervaringen uitwisselen met lotgenootjes.

Persoonlijke begeleiding naar een stabiele thuissituatie voor ouders

Team Gezinnen van het Centrum voor Dienstverlening (CVD) begeleidt ouders naar een stabiele thuissituatie. Het team gaat samen met de ouders aan de slag met het vergroten van de zelfstandigheid, en betrekt hierbij zo mogelijk het netwerk. Daarbij leren ouders hoe zij hun talenten kunnen inzetten in de opvoeding.

Weetjes voor bewindvoerders

Hier vind je de weetjes voor bewindvoerders. Dit keer gaan ze over de kwijtschelding voor de gemeentelijke belastingen en het nieuwe telefonische spreekuur van de KBR.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl