21 oktober - uitgave 124

21 oktober - uitgave 124

11 november: deskundigheidsbevordering KOPP/KOV-kinderen

Zie jij de kinderen van jouw cliënt of patiënt met psychische problemen of verslavingsproblemen (KOPP/KOV)? Ook als er nog geen problemen zijn? Leer meer over het belang hiervan tijdens de deskundigheidsbevordering op donderdagmiddag 11 november.

18 november: webinar Van discriminatie naar inclusiviteit

Wil je meer weten over onder meer de impact van onopvallende en alledaagse discriminatie? Kom dan op dinsdagochtend 18 november naar het webinar Van discriminatie naar inclusiviteit van Avant sanare.

Verbeterde aanvraagformulieren voor steun gemeente

Begeleid jij mensen met geldproblemen die steun zoeken bij de gemeente? De aanvraagformulieren voor onder meer bijzondere bijstand of individuele inkomensondersteuning, zijn verbeterd. Laaggeletterden hebben de aangepaste formulieren getest op leesbaarheid en begrijpelijkheid.

Voetbalherinneringen ophalen bij Excelsior

Senioren en mensen met beginnende dementie kunnen iedere dinsdag om 10.00 herinneringen ophalen bij Excelsior. Hiervoor is geen indicatie nodig. Oud-voetballers worden uitgenodigd en de fotoboeken komen op tafel. De dames praten vooral over Kralingen en het is een gezellige boel.

Overzicht psychosociale ondersteuning voor statushouders

Werk je met statushouders? Weet dan dat er nu een overzicht is van Rotterdamse organisaties met expertise op het gebied van psychosociale ondersteuning voor statushouders. Dit kan helpen om Rotterdamse nieuwkomers snel naar passende zorg te verwijzen. 

Wie zorgt er voor de mantelzorger? De Roodkapjes!

Mantelzorgers helpen om een goede balans te vinden tussen zorg voor de ander en zorg voor zichzelf. Dat is wat De Roodkapjes doen. Elke week nemen zij kleine groepen mantelzorgers mee naar buiten tijden ’een dag zonder zorgen’ of een ‘pepwalk’.

De Rotterdamse aanpak toeslagenaffaire uitgelegd

De gemeente wil zo veel mogelijk gedupeerden van de toeslagenaffaire bereiken. Daarom hebben we een uitlegvideo over de kinderopvangtoeslagenaffaire gemaakt. Er wordt ook duidelijk waar gedupeerde Rotterdammers terecht kunnen voor hulp.
Denk je dat je als professional te maken met een gedupeerde? Wijs deze dan op het Informatiepunt Toeslagenaffaire 010. 

Chatten voor psychologisch advies over coronagerelateerde klachten

Merk je dat corona nog steeds impact heeft bij de mensen met wie je werkt? Denk aan angst, piekeren, slecht slapen, stress, eenzaamheid of sombere gedachten. Wijs hen dan op het aanbod van Indigo: psychologen en preventiedeskundigen helpen mensen tussen de 27 t/m 35 jaar die in Rotterdam wonen, of studeren hiermee.  Chatten kan ook ’s avonds.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl