11 februari 2021 - uitgave 106

11 februari 2021 - uitgave 106

15 februari: start cursus assertiviteit voor vrouwen

In deze praktische cursus leren vrouwen die te maken hebben (gehad) met geweld thuis, voor zichzelf opkomen en grenzen stellen.  De cursus bestaat uit negen bijeenkomsten die voorlopig online gegeven worden.

15 februari: start cursus ouders basisschoolkinderen

In februari krijgen ouders van kinderen van 4 tot 12 jaar de kans hun opvoedvragen voor te leggen aan deskundigen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen vaker dan vóór corona, gevoelens van eenzaamheid, stress, frustratie en somberheid ervaren. Ouders leren hun kinderen met deze gevoelens ondersteunen in een online cursus.

3 maart: start opvoedtraining voor ouders jonge kinderen

Ken je ouders die soms worstelen met de opvoeding van een jong kind? Meld hen dan aan voor de opvoedtraining Pittige Jaren. Hij start op woensdag 3 maart en richt zich op ouders van jonge kinderen die druk, dwars, of opstandig gedrag vertonen.

8 maart: online cursus Opvoeden en Zo

Ken je ouders die ook graag leren hoe ze het zelfvertrouwen van hun kind kunnen bevorderen? En hoe ze regels en grenzen voor iedereen duidelijk maken? Dan is de cursus Opvoeden en Zo misschien geschikt.

10 maart: gratis opvoedtraining voor ouders van peuters

Ken je ouders met een leuke, maar pittige peuter die graag ‘nee’ zegt, die alles zelf wil doen of heel boos wordt als het niet gaat zoals hij of zij wil? Voor deze ouders kan deze gratis opvoedtraining uitkomst bieden.

Aanpak seksueel geweld: Lofly buddy’s en VR-expositie

Op maandag 22 februari is het de Europese Dag van het slachtoffer. Op deze speciale dag start het Lofly buddyproject voor slachtoffers van seksueel geweld. Daarnaast opent ook de Virtual Reality expositie Kracht door Kunst. Hierin tonen slachtoffers van seksueel geweld hun kunstwerken, gemaakt in de empowerment workshops Kracht door Kunst.

Advies op Maat voor vrijwilligersorganisaties

Vrijwilligersorganisaties in Rotterdam kunnen gratis gebruikmaken van Advies op Maat, waarbij zij tactische of strategische vraagstukken kunnen voorleggen aan experts. Denk aan vragen als: Hoe kunnen wij mantelzorgers beter ondersteunen? Op welke manier schrijf je succesvol een subsidieaanvraag? Hoe ga ik om met de coronamaatregelen binnen mijn organisatie?

Traject voor vrouwen die te maken hadden met geweld

Op donderdag 4 maart start een traject voor vrouwen die te maken hebben gehad met geweld en een zelfstandige en positieve toekomst willen opbouwen.  Het traject heet De Nieuwe Toekomst. Het zorgt dat vrouwen actief aan de slag gaan om een zelfstandig bestaan op te bouwen.

Schuldenaanpak in Rotterdam

Iedereen die in de schulden zit of zat, weet dat geldzorgen lastig en stressvol zijn. Daarom werkt de gemeente samen met haar partners aan een betere dienstverlening voor Rotterdammers met financiële achterstanden. Denk en help je mee? Want investeren in een schuldenvrije generatie Rotterdammers is investeren in de toekomst van onze stad.

Sociaal wijkverhaal De matroos en zijn opknaphuis

Elke dag staan 43 wijkteams klaar om de Rotterdammer die wel wat extra hulp kan gebruiken, weer op weg te helpen. In de rubriek Sociaal wijkverhaal vind je verhalen uit het wijkteam. Over hoe zij en hun netwerk samenwerken aan een oplossing. Lees hier het verhaal van Wijkcoach Lianda.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl