28 september 2023 - editie 167

28 september 2023 - editie 167

Reminder: Dien voor 2 oktober aanvraag Couleur Locale in

Wil je in 2024 activiteiten organiseren voor je eigen wijkbewoners of buurtgenoten? Vraag dan snel de subsidie Couleur Locale aan bij de gemeente Rotterdam. Het kan nog tot en met 1 oktober.

Online informatiebijeenkomst: vragen over subsidieregeling Goed voor elkaar, met minder zorgen?

Sinds 4 september kun je als welzijnspartij, sociaal ondernemer of levensbeschouwelijke organisatie een aanvraag doen voor de subsidieregeling Goed voor elkaar, met minder zorgen.  Heb je vragen over deze regeling? Meld je dan aan voor de online informatiebijeenkomst op donderdag 12 oktober a.s..

 

Babystartpakket neemt stress ouders met geldzorgen weg

Meer dan 300 Rotterdamse ouders hebben dit jaar een babystartpakket ontvangen. In het babystartpakket zitten basisartikelen die deze ouders niet kunnen betalen, maar wel nodig hebben. De gemeente Rotterdam financiert deze pakketten van Stichting Babyspullen voor ouders die rond het sociaal minimum leven. Heeft u een cliënt die een steuntje in de rug kan gebruiken? Doe dan een aanvraag.

Thiuri (14 jaar) maakte de overstap van taxi naar openbaar vervoer

Als kinderen ouder worden willen ze steeds meer zelf doen, zoals alleen naar school gaan. Ook kinderen met een beperking. Thiuri (14) maakte van de taxi de overstap naar het openbaar vervoer. De gemeente ondersteunde daarbij met een oefentraject van Stichting MEE.

Signaleren en doorverwijzen naar het aanbod voor valpreventie

Elke 5 minuten belandt een 65-plusser op de eerste hulp door een val in en om huis. In de Week van de Valpreventie (2 t/m 8 oktober) is er extra aandacht voor het risico dat zij hebben om te vallen. U kunt een belangrijke rol spelen om 65-plussers hierop te wijzen. 

‘Wij willen graag bijdragen aan een oplossing tegen dementie’

Na een zoektocht van twee jaar werd het vorig jaar oktober eindelijk duidelijk: Judith was 53 jaar en kreeg de diagnose alzheimer. De ziekte heeft een enorme impact op het leven van Judith en haar man Arnold, maar bij de pakken neerzitten is niks voor hen. Ze grijpen alle kansen aan om meer informatie te krijgen over alzheimer én om mee te doen aan wetenschappelijk onderzoek. Lees hier het hele verhaal. 

Verwendag Boost voor jonge moeders in Feijenoord

Veel jonge moeders en moeders met jonge kinderen hebben geldzorgen, veel stress en weinig vrienden of familie om op terug te vallen. Deze moeders verdienen een ‘boost’. Daarom houdt het jonge moeders netwerk Rotterdam op zaterdag 7 oktober een verwendag in Huis van de Wijk ‘t Klooster.

Wat is er te doen?

In dit overzicht vind je verschillende trainingen en activiteiten voor jou als professional in het sociaal domein, of voor jouw cliënt. In dit overzicht: 

1. De week van de Toegankelijkheid 2 t/m 7 oktober

2. Indigo | Training Cool Little Kids

3. Twinkeltje | Opvoedcursus Peuter in Zicht

4. Twinkeltje | Opvoedcursus Omgaan met Pubers

'Jonge mantelzorgers cijferen zich vaak weg'

Fotograaf Vera Duivenvoorden (35) groeit op als jonge mantelzorger, nu fotografeert ze jongeren in een soortgelijke situatie. “Deze jongeren worden te vaak vergeten. Vaak beseffen jongeren door het horen en zien van de beeldverhalen voor het eerst: 'dit gaat ook over mij'.”

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl