18 november2021 - uitgave 126

18 november2021 - uitgave 126

Tot 30 november: plaats je vraag naar vrijwilligers op zorgzaam010

Dinsdag 30 november is het ‘Giving Tuesday’: de dag waarop wereldwijd wordt opgeroepen om vrijwillig iets te geven of te doen. De gemeente Rotterdam en Zorgzaam010 roepen Rotterdammers op ook een uurtje te geven. Lift mee en plaats een oproep voor kortdurend vrijwilligerswerk op Zorgzaam010.nl als jouw organisatie nieuwe vrijwilligers zoekt!

9 december: congres Nieuwe Rotterdammers Denken Doen Beslissen Mee

Hoe kan het Rotterdamse werkveld nog beter aansluiten bij de belevingswereld en de vraagstukken van statushouders zelf? Dat is de belangrijkste vraag van het congres ‘Nieuwe Rotterdammers Denken Doen Beslissen Mee’. Je bent welkom op  donderdag 9 december in Debatpodium Arminius.

13 december: webinar jongeren en zelfbeschadiging

Op maandagavond 13 december is er voor professionals op het gebied van jongeren een webinar over jongeren en zelfbeschadiging. Werk je met ouders van jongeren? Zij zijn ook welkom dus maak ze hier gerust op attent.

Maatschappelijke Diensttijd helpt (kwetsbare) jongeren

Begeleid jij (kwetsbare) jongeren? In Rotterdam zijn 22 maatschappelijke diensttijd-projecten (MDT) waar jongeren impact kunnen maken, mensen leren kennen en zichzelf kunnen ontwikkelen. Een instrument op de website helpt ze bij hun keuze voor het passende project. Veel jongeren zetten dankzij een MDT-project de stap naar vrijwilligerswerk, studie of betaalde baan.

Aflosplicht schulden voor kostendelers, jongeren en personen met een lagere uitkeringsnorm

Ook kostendelers, jongeren en personen met een lagere uitkeringsnorm moeten vanaf 1 januari 2022 5% van hun schulden gaan aflossen. Dit betekent een lager beschikbaar inkomen. Dit komt door de wet vereenvoudiging beslagvrije voet. Hierdoor is de beslagvrije voet aangepast van 90% naar 95% van de geldende bijstandsnorm, inclusief vakantiegeld.

Weetjes voor bewindvoerders

Hier vind je de weetjes voor bewindvoerders. Dit keer gaan ze over:

  1. De toeslagenaffaire
  2. Kwijtschelding van gemeentelijke belastingen
  3. De landelijke wijziging van de tarieven voor bewindvoering en
  4.  ‘Crisiscatering’.
 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl