31 maart - uitgave 134

31 maart - uitgave 134

6 en 7 april: cursussen voor aanstaande en kersverse ouders

Babytijd is een interactieve cursus voor aanstaande ouders en ouders met een baby tot één jaar. Iedere week wordt er een thema besproken rondom de ontwikkeling en opvoeding van een baby. Onderdeel van de cursus is het uitwisselen van ervaringen met andere (aanstaande) ouders.

12 april : webinar praten met je kind

Ouders lopen er weleens tegenaan dat hun kind niet met hen wil praten. Dat kan frustrerend zijn. Want je wilt weten wat je kind bezighoudt en het helpen bij problemen. Het webinar Praten met je kind voor ouders van basisschoolkinderen op dinsdag 12 april biedt handvatten.  

10 mei: start cursus voor gescheiden vaders

Op dinsdag 10 mei start de eerste cursus New Beginnings speciaal voor vaders. Vaders die (pas) gescheiden zijn of in scheiding liggen, leren in 10 groepsbijeenkomsten hoe zij hun kind (eren) hierin het beste kunnen begeleiden. Het resultaat is meer controle, balans en rust in het gezinsleven.

Extra energietoeslag voor lage inkomens

Rotterdamse huishoudens met een laag inkomen of net boven het sociaal minimum krijgen in 2022 een energietoeslag voor de stijgende energiekosten. Als professional kunt u mensen met een minimuminkomen wijzen op deze mogelijkheid. Zo lopen zij de energietoeslag 2022 niet mis.

Online cursus steun aan vluchtelingenkinderen

De eerste Oekraïense vluchtelingenkinderen gaan hier al naar school. Ze hebben vaak stressvolle gebeurtenissen meegemaakt. Als je met hen te maken hebt, kun je een zeer belangrijke rol spelen. De online cursus Steun bieden aan vluchtelingenkinderen, kan daarbij helpen. Je kunt hem in je eigen tempo volgen. Hij duurt 4 uur in totaal.

Scan geeft Rotterdammers inzicht in hun gezondheid

Met de online VITR Vitaalscan krijgen Rotterdammers meer inzicht in hun eigen gezondheid. En de risico’s die ze lopen.  Die kunnen er zomaar zijn want Rotterdammers zijn gemiddeld ongezonder dan hun landgenoten. VITR* wil dat veranderen door preventie laagdrempelig, schaalbaar én meetbaar te maken. Daarvoor is het zaak dat zoveel mogelijk Rotterdammers de Vitaalscan invullen! Help je mee dit te bereiken?

Welke rol speelt gender bij huiselijk geweld?

Vrouwen zijn zes keer zo vaak slachtoffer van ernstig partnergeweld als mannen. Wil je je als professional bewust worden van de invloed van heersende beelden van mannelijkheid en vrouwelijkheid op huiselijk geweld? En hoe je je aanpak daarop aanpast?

PlusWhat Spreekuur: hulplijn voor en door jongeren

Bij PlusWhat Spreekuur kunnen jongeren hun verhaal kwijt. Om te praten, een potje te huilen of hun zorgen uit te spreken. Online, via WhatsApp of in een veilige creatieve omgeving die ze weer energie geeft. Alle hulp is gratis en vertrouwelijk, voor en door jongeren. Dus werk je met jongeren? Geef het door!

Weetjes voor bewindvoerders

Hier vind je de weetjes voor bewindvoerders van het Fonds Bijzondere Noden en over de energietoeslag.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl