14 april  2022 - uitgave 135

14 april 2022 - uitgave 135

Ondersteuningsteam uithuisplaatsingen voor gedupeerden toeslagenaffaire

Ken je getroffen gezinnen van de toeslagenaffaire die te maken hebben met uithuisplaatsing? Wijs hen dan op het Ondersteuningsteam Uithuisplaatsingen Toeslagenaffaire. Dit ondersteuningsteam staat naast de ouders en heeft gespecialiseerde kennis, kunde en tijd om gezinnen te begeleiden naar antwoorden en oplossingen. 

Interactieve training voor aanstaande en kersverse ouders

Babytijd is een interactieve training voor aanstaande ouders en ouders met een baby tot één jaar. Iedere week wordt er een thema besproken rondom de ontwikkeling en opvoeding van een baby. Onderdeel van de training is het uitwisselen van ervaringen met andere (aanstaande) ouders.

Tot rust komen in Respijthuis de Wende

Mensen die te maken hebben met impactvolle ervaringen, zoals een burn-out, relatieproblemen of verlies kunnen tot rust komen in Respijthuis de Wende. Het unieke aan dit concept is het hotelmatige karakter. De mensen zijn te gast en geen cliënt. Er wordt geen behandeling geboden.

Opvoedtrainingen voor ouders van dreumesen

De opvoedtrainingen Dreumestijd zijn weer gestart. De training gaat over de veranderingen in de periode dat een baby een peuter wordt. Ken je ouders met vragen over de opvoeding van hun kind tussen de 10 en 20 maanden? Maak ze dan attent op deze training.

Steun voor normaal begaafde kinderen met ouders met een LVB

Connector is een exploratief project van MEE Rotterdam Rijnmond dat zich richt op het verstevigen van de steun rondom het gezin. Voor het project is de organisatie op zoek naar normaal begaafde kinderen waarvan de ouders een licht verstandelijke beperking (LVB) hebben.

Weetjes voor bewindvoerders

Er komt een nieuwe compensatieregeling aan voor gedupeerde van de kinderopvangtoeslagenaffaire.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl